Riddick - Bespreking Cinema

   - 

Volgend jaar de zevende Fast & Furious, binnenkort een nieuwe xXx en nu de derde verschijning van Riddick, Vin Diesel houdt wel van zijn gespierde hoofdpersonages. In het geval van Riddick kan ik die voorliefde nog het best begrijpen.

De voortvluchtige ruimtecrimineel is namelijk een opmerkelijke figuur, een mens die om te overleven niet alleen zijn ogen heeft laten ombouwen tot nachtkijkers maar ook elk moreel besef heeft weggesneden. Riddick is tot alles in staat om zijn hachje te redden en kan daardoor ook in de meest barre omstandigheden in leven blijven.

Die kwaliteit komt hem in Riddick ook weer van pas want net zoals in Pitch Black (het origineel uit 2000) belandt hij op een planeet waar geen groen te zien is en allerlei schepsels wonen die hem op hun lunchmenu willen zetten. Voeg daar de huurlingen aan toe die de hoge premie willen opstrijken die op zijn hoofd staat en je krijgt een explosieve situatie. Dat die situatie verdacht goed lijkt op de gebeurtenissen uit Pitch Black is op zich niet zo erg. Regisseur David Twohy houdt het wel spannend genoeg.

Erger is dat Riddick zich deze keer voortdurend als een complete eikel gedraagt, een karaktertrek die op de duur danig op de zenuwen werkt.

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: