'The Wolverine', 'Shokuzai', 'Make your Move'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Woensdag staat gelijk aan “nieuwe film”-dag! De cinefielen worden ook deze week weer getrakteerd op heel wat lekkers!

We halen al direct de zware artillerie boven met ‘The Wolverine’. Als u niet zo’n liefhebber was van het eerste luik kunnen we u alvast geruststellen: het tweede luik valt heel wat beter mee. Logan, beter gekend als Wolverine, de mutant met het skelet van adamantium en de klauwen, bevindt zich deze keer in Japan waar hij de confrontatie zal moeten aangaan met twee andere mutanten. Intrigerend tot aan het einde.

We blijven in Japan met de film ‘Shokuzai’. Dit drama, geregisseerd door Kiyoshi Kurosawa dompelt ons onder in het verhaal van de vreselijke moord op de jonge Emiri. Haar ontroostbare moeder bedreigt haar vriendinnen te doen boeten voor de moord zolang ze zich het gezicht van de moordenaar niet herinneren. Een traumatisch verhaal dat wonderwel vertolkt wordt en in twee delen op het grote scherm wordt gebracht.

 

Als de zonnige dagen en de warme temperaturen u zin geven om te dansen dan is ‘Make your Move’ zeker iets voor u. ‘Make your Move’ baseert zich op het verhaal van Romeo en Julia, maar dan op smaak gebracht met een hedendaags sausje. In de ondergronden van New York vinden er geweldige dance battles plaats... daar ontmoeten twee jonge dansers uit volledige genres elkaar, met alle gevolgen vandien...

 

In ‘I, Anna’ ondekt inspecteur Bernie Reid een gruwelijke misdaad. Op dat ogenblik maakt hij ook kennis met Anna, een vrouw die zijn wereld op zijn kop gaat zetten. Een thriller vertolkt door Charlotte Rampling en Gabriel Byrne.

 

 

Regisseuse Nolwenn Lemesle komt met de dramatische komedie ‘Des Morceaux de Moi’. Erell is een jonge vrouw die bij haar ouders leeft in een klein arbeidersstadje waar er nooit iets gebeurt. Nochtans filmt ze alles... het leven van Erell gaat een volledig andere wending krijgen de dag dat haar verdwenen zus terug thuis komt. De puzzle wordt stilaan terug opgebouwd.

 

In de film ‘Trance’ stelen Simon en Franck een schilderij van grote waarde. Maar tijdens één van de roven geraakt Simon gewond en verliest hij zijn geheugen. Hij herinnert zich niet meer waar hij het schilderij verstopt heeft. Franck gaat alles proberen om hem zijn geheugen terug bij te brengen.

 

In ‘Le jour attendra’ worden we ondergedompeld in een Franse thriller van Edgar Marie. Milan en Victor hadden een aantal jaar geleden een moeilijke opdracht aangenomen waardoor Serki in de gevangenis beland is. Vandaag is deze laatste terug vrij en uit op wraak. De oude vrienden gaan elkaar terugvinden om hun krachten te bundelen, ondanks de leugens die hen uit elkaar zouden kunnen drijven.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: