Warm Bodies - Bespreking Cinema

 
Enkele weken na het veelbelovend beginnende maar alsmaar onnozelere 'Beautiful Creatures' is het de beurt aan Hollywoods volgende poging om het gat dat 'Twilight' na vijf films liet op te vullen. Opnieuw gaat het om een bewerking van een populair tienerboek en ook hier draait het om een horrorvariant op het eeuwenoude 'Romeo en Julia'-verhaal. Vers gezicht Nicolas Hoult speelt R, een puberjongen die sinds het uitbreken van een of ander virus net zoals zovelen zombiegewijs op onze planeet rondwaart. Zijn interne monoloog geeft een grappig bedoelde kijk op het dagelijkse leven van een ondode. Samen met zijn soortgenoten waart hij rond op een vliegveld, af en toe botst hij tegen iemand en spreken wil maar niet lukken. Alleen als hij levende mensen tegenkomt, gaat hij wild tekeer. Hij is namelijk verzot op hersenen. De ontmoeting met een levende tienergriet doet R's hart echter opnieuw kloppen. Echt slecht kan je het resultaat niet noemen, maar van een hoogvlieger is ook geen sprake. Regisseur Jonathan Levine (zie kankerkomedie '50/50') geeft het geheel een nogal mechanische feel mee. Van de middelmatige computereffecten over het stotterende verhaalverloop tot de kneuterige 'set design': het oogt allemaal zo tweederangs. Om het noch warm, noch koud van te krijgen.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Warm Bodies

Warm Bodies

Actie, Romantisch  Regie: Jonathan Levine Met: Teresa Palmer, Nicholas Hoult, Analeigh Tipton,... Nadat een zombie een relatie krijgt met de vriendin van een van zijn slachtoffers, zet hun romance een reeks gebeurtenissen in gang die de hele levenloze wereld zou kunnen veranderen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: