Hitchcock - Bespreking Cinema

 
'Alfred Hitchcock and the Making of Psycho' is een dagboekachtig verslag over het maken van het ultieme meesterwerk van de meester van suspense. Maar regisseur Sacha Gervasi en zijn ploeg hebben er in hun adaptatie een flinke draai aan gegeven. Ze hebben er een fictiefilm uit gedestilleerd waarbij de focus ligt op het geflirt tussen Alma Reville en 'Strangers on the Train'-scenarist Whitfield Cook en op de jaloerse reactie van Hitch. Waarschijnlijk onzin, maar een verhaal heeft nu eenmaal - en ik veronderstel dat Hitch Gervasi gelijk zou geven - een dramatische structuur nodig. En als eerbetoon aan Alma, die minstens zo belangrijk was voor de Hitchcock-films als Hitch zelf, is die ruggengraat zeker een terechte keuze. Maar Gervasi ging nog verder. 'Hitchcock' is niet alleen fictie, het is ook een ironische zwarte komedie waarin Hitch op de sofa ligt bij Ed Gein (de killer die 'Psycho'-schrijver Robert Bloch' inspireerde) en zoals Tony Perkins door een kijkgaatje naar Janet Leigh gluurt. Maar hoe amusant de film ook is, hij blijft een soort van veredelde poppenkast. Je moet immers flink wat moeite doen om in Anthony Hopkins Hitchcock te herkennen. Wat je hoort, is Hannibal Lecter die een Hitch-nummertje opvoert, want ons wel heel diep in fictieland voert.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Hitchcock

Hitchcock

Biografie, Drama  Regie: Sacha Gervasi Met: Anthony Hopkins, Scarlett Johansson, Jessica Biel,... Hitchcock vertelt het liefdesverhaal van een van de meest invloedrijke filmmakers van de laatste eeuw, Alfred Hitchcock, en zijn vrouw en partner Alma Reville. De film speelt zich af tijdens het maken van Hitchcock's beroemde griezelfilm Psycho in 1959.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: