Ernest & Célestine - Bespreking Cinema

 
Bespreking
Ernest & Célestine
Laten we niet rond de pot draaien: deze herwerking van Grabrielle Vincent's oeuvre is een klein meesterwerk. Grappig, ontroerend, vol beweging, de ontmoeting tussen een kleine weesmuis (Célestine) en een arme beermuzikant (Ernest) is het uitgangspunt voor een uniek en buitengewoon vriendschapsverhaal, gedompeld in een subtiel sprookje over het samenleven. In een wereld waar beren en muizen niet omgaan met elkaar zijn beide hoofdpersonages opgegroeid met de angst voor de andere: De beer is een grote slechterik terwijl de muis een dief en een parasiet is ('je neemt er eentje aan en er komen er 1000'). Hoe moet het nu verder? De film is gebaseerd op de kinderliteratuur van Gabrielle Vincent. Benjamin Renner, Vincent Patar en Stéphane Aubier slagen er wonderwel in de toon en de esthetiek te behouden uit het origineel (een absolute aanrader voor liefhebbers van aquarel) terwijl ze er toch hun eigen stempel op kunnen drukken (kleine, humoristische knipogen naar onder andere 'Panique au Village'). 'Ernest & Célestine' is een ontroerende film, zonder melig te zijn, en is zonder twijfel één van de beste Frans/Belgische animatiefilms van de afgelopen jaren.

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek' - Actueel

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek'

CBS probeert Patrick Stewart te strikken voor een nieuw project rond 'Star Trek'. De Amerikaanse tv-zender hoopt dat hij opnieuw in de huid wil kruipen van kapitein Jean-Luc Picard.
'The Nanny' komt terug - Actueel

'The Nanny' komt terug

De kans is groot dat de populaire sitcom van de jaren 90 'The Nanny' terugkomt. Dat heeft hoofdrolspeelster Fran Drescher zelf bekendgemaakt. "We praten erover", zei ze op Entertainment Tonight.
Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones' - Actueel

Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones'

Een van de eerste dingen die Kit Harington wil doen als het laatste seizoen van 'Game of Thrones'( erop zit, is naar de kapper gaan. De Britse acteur wil minder op zijn personage Jon Snow lijken.
Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram - Actueel

Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram

De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend door haar rol als Rue in de populaire filmreeks 'The Hunger Games', valt op vrouwen. Dat heeft ze op haar Instagramkanaal bekendgemaakt. "Ik ben opgelucht nu ik besef dat ik lesbisch ben", aldus de ster.
Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces' - Actueel

Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces'

Na 'Alles moet weg' en 'Sprakeloos' is er nu ook een derde verfilming van het werk van Tom Lanoye. 'Troisièmes Noces' is een Franstalige film van de Brusselaar David Lambert met onder meer Bouli Lanners en Rachel Mwanza en ook Eric Kabongo, bij ons bekend van 'Black' en 'What about Eric?'. Jongeren... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018 - Actueel

5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018

Ook wij bij Cinenews zijn volledig in de ban van het WK. Ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 maakten wij een lijst met 5 steengoede voetbalfilms!
Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak - Actueel

Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak

Op de jaarlijkse E3-beurs in Los Angeles, waar de recentste ontwikkelingen in de game-industrie worden getoond en aangekondigd, heeft spelontwikkelaar Telltale Games onthuld dat het werkt aan een videogame die geïnspireerd zal zijn op de Netflix-serie 'Stranger Things'.