Vlaamse 'Khadak' beste filmdebuut op filmfestival Venetië. - Actueel Cinema

 
Peter Brosens en de Amerikaanse Jessica Woodworth wonnen zaterdag op het 63ste filmfestival van Venetië de felbegeerde Luigi De Laurentiisprijs voor beste langspeelfilmdebuut. Brosens en co-regisseur Woodworth maakten in het verleden al 3 documentaires in en over Mongolië maar met 'Khadak' leveren ze hun allereerste fictiefilm af. Dankzij het beeldje verdienen ze niet alleen 100.000 dollar en een extra 20.000 euro aan filmmateriaal, ze kunnen nu ook rekenen op een enorme belangstelling van potentiële kopers die de film willen verdelen in binnen-en buitenland. 'Khadak' vertelt het verhaal van een Mongoolse herdersjongen, Bagi, die in een nomadencultuur vertoeft. Wanneer een militair konvooi in de nomadennederzetting mensen begint te deporteren omdat er een epidemie onder de dieren is vastgesteld, ontketent Bagi samen met de mooie dievegge Zolzaya een revolutie. De Gouden Leeuw, de hoofdprijs van het Venetiaanse filmfestival, werd gisteren uitgereikt aan de Chinese film 'Still Life' van regisseur Zhang Ke Jia. Ben Affleck nam de prijs voor beste acteur ('Hollywoodland) mee naar huis terwijl Helen Mirren voor 'The Queen' het beeldje van beste actrice ontving. De Zilveren Leeuw voor beste regisseur ging naar Alain Resnais voor 'Private Fears in Public Places'.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!
Friends niet meer op Netflix in het nieuwe jaar? - Actueel

"Friends" niet meer op Netflix in het nieuwe jaar?

Even vrees bij het grote contingent "Friends"-liefhebbers. Er was namelijk sprake dat de populaire sitcom vanaf 2019 niet meer op Netflix beschikbaar zou zijn. De streamingdienst heeft nu zelf duidelijk geschept.
Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje - Actueel

Nick Jonas stapt in het huwelijksbootje

De Amerikaanse zanger Nick Jonas en de Indiase actrice Priyanka Chopra hebben elkaar het jawoord gegeven. Het koppel organiseerde twee trouwfeesten: een bruiloft in India en een traditionele christelijke ceremonie.
Acteur Dave Mantel (37) overleden - Actueel

Acteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur Dave Mantel, vooral bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is afgelopen weekend onverwacht overleden. Dat bevestigt producent en goede vriend Dave Schram, die voor de films 'Sonny Boy', 'De groeten van Mike!' en 'Spijt!' samenwerkte met de acteur.
Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij - Actueel

Nicole Kidman moest schuilen voor schietpartij

Tijdens de opnames van de film 'Destroyer' is Nicole Kidman opgeschrikt door een schietpartij. "Opeens sleurden ze me naar binnen en lag ik op de grond", huivert de actrice.