Shooting Dogs - Bespreking Cinema

 
'Shooting Dogs' beschrijft de verschrikkelijke genocide die in 1994 plaatsvond in de Rwandese hoofdstad Kigali. We maken kennis met Father Christopher (John Hurt) en de jonge, idealistische Joe (Hugh Dancy), beide leraars aan de kleine Ecole Technique Officielle. Belgische VN-soldaten houden toezicht op de vrede tussen Hutu's en Tutsi's, maar wanneer de president wordt vermoord, breekt letterlijk de hel los. Hutu-milities slachten Tutsi's af en willen de macht overnemen. Het schooltje wordt een vluchtelingenkamp, waar Tutsi's bescherming zoeken bij de VN-soldaten. Wanneer die het bevel krijgen om terug te keren, worden de Tutsi's aan hun lot overgelaten. Father Christopher en Joe staan voor een hartverscheurende keuze: bij hun vluchtelingen blijven en hun eigen leven riskeren, of vertrekken. 'Shooting Dogs' is een harde film, met in het begin verrassend genoeg een beetje plaats voor humor. De film werd opgenomen in hetzelfde schooltje waar 2500 Tutsi's werden afgeslacht door Hutu-militanten. Aan de (ontzettend goed geacteerde) film werkten ook overlevenden mee van de genocide, wat de waarachtigheid alleen maar versterkt. Een steengoede film over een onbeschrijflijk zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Shooting Dogs

Shooting Dogs

  Regie: Michael Caton-Jones Met: John Hurt & Hugh Dancy Een uitgebluste priester en een jonge idealistische Engelse leraar raken betrokken bij de genocide in het Rwanda van 1994. Ze staan voor een zware keuze: vluchten voor hun leven of de duizenden Tutsi's bijstaan die een vreselijke dood te wachten staat. Wat zou u doen?

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: