Sinister - Bespreking Cinema

 
De 'found footage'-hoofdplot van 'Sinister' beloofde eigenlijk niets origineel. En de prent zou meer dan waarschijnlijk niet eens zijn opgevallen tussen de rest van het horroraanbod, ware het niet voor hoofdacteur Ethan Hawke, die zijn rollen altijd flink herschrijft, en regisseur Scott Derrickson, de maker van het bij momenten degelijke 'The Exorcism of Emily Rose', die het originele verhaaltje flink onder handen hebben genomen. Zo krijgt het hoofdpersonage, een gekwelde en geobsedeerde schrijver die kost wat kost zijn 'In Cold Blood' wil neerpennen, veel meer diepgang en menselijkheid mee dan je doorgaans zou verwachten binnen het genre. En Derrickson vervangt de vage, slecht belichte handcamerabeelden van de bad horror, door haarscherpe maar toch contrastrijke shots vanop een statief. Plots krijg je gedurende een heel tijd echte cinematografische horror aangeboden die bovendien resulteert in een zeer akelig sfeertje. Alleen spijtig dat Derrickson het niet weet vol te houden. De laatste 5 minuten begint de horrormayonaise te klonteren en wordt de onnozele eindclimax en resolutie ook nog behoorlijk onhandig en ridicuul ingeblikt (hebben de producers het laatste woord gehad?).
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Sinister

Sinister

Horror, Politie, Thriller  Regie: Scott Derrickson Met: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone Found footage helps a true-crime novelist realize how and why a family was murdered in his new home, though his discoveries put his entire family in the path of a supernatural entity.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: