Frankenweenie - Bespreking Cinema

 
In 1984 maakte Tim Burton voor Disney zijn eerbetoon aan de Universal-horrorfilms (en dan vooral 'Frankenstein'). Maar de softe komediegruwel van 'Frankenweenie', een 25 minuten durende live action-film in zwartwit, kon de toenmalige Disney-bazen niet bekoren en Burton werd de laan uitgestuurd. Noem Burtons remake van 'Frankenweenie', deze keer als stop-motion-animatiefilm, gerust een voorbeeld van zoete wraak. Inhoudelijk is er niet zoveel veranderd. De jonge Frankenstein brengt nog steeds zijn overleden hond Sparky tot leven. Het nieuwe zit hem in het feit dat zijn klasgenoten hetzelfde doen met hun huisdieren of met het eerste beste dode beest. Waardoor de film een langspeelfilmlengte kreeg en Burton ook kon knipogen naar Godzilla en ander horrorsterren. Stop-motion-animatie werkt alvast beter voor een horrorparodie zoals 'Frankenweenie' dan live-action en je voelt dat Burton hier meer thuis is dan in de wereld van Lewis Caroll (die hij in 2010 massacreerde). Anderzijds heeft 'Frankenweenie' alles van het werk van een jonge artiest die zijn identiteit nog niet helemaal gevonden heeft (Burton werd 'volwassen' met 'Edward Scissorhands'). Met deze remake kon Burton zijn prille werk in ere herstellen, maar het is zeer de vraag of dat echt nodig was. Een film is altijd het kind van zijn tijd.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces - Actueel

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces

Hollywood-acteur Johnny Depp heeft vandaag voor een Britse rechtbank verklaard dat hij geen problemen heeft met woedebeheersing. Het was de eerste dag van zijn rechtszaak wegens smaad tegen een Britse tabloidkrant die hem een "vrouwenmishandelaar" had genoemd.
Villa van Brigitte Bardot staat te koop - Actueel

Villa van Brigitte Bardot staat te koop

Brigitte Bardot is al sinds jaar en dag stilzwijgend verbonden met de Côte d'Azur en heeft daar in de loop der jaren ook meerdere (vakantie)huizen gehad. Een daarvan, gelegen nabij Cannes, staat nu te koop. Opgelet, je moet er wel een stevig bedrag voor over hebben.
Vanavond op TV: Survivor - Actueel

Vanavond op TV: Survivor

Kijk vanavond, nu maandag 6 juli, om 20u35 op Q2 naar "Survivor"!
Vanavond op TV: Fatal Honeymoon - Actueel

Vanavond op TV: Fatal Honeymoon

Gabe en Tina Watson zijn pas getrouwd en gaan op hun droomhuwelijksreis naar Australië. Bij een duiktrip in het Groot Barrièrerif gaat het echter mis en Tina verdrinkt. Wat op het eerst gezicht een banaal ongeluk lijkt, verandert al vlug in een moordonderzoek. Gabe verandert voortdurend... Verder lezen...
Vanavond op TV: The Beach - Actueel

Vanavond op TV: The Beach

Kijk vanavond, nu zondag 5 juli, om 20u30 op VTM naar "The Beach"!