Frankenweenie - Bespreking Cinema

 
In 1984 maakte Tim Burton voor Disney zijn eerbetoon aan de Universal-horrorfilms (en dan vooral 'Frankenstein'). Maar de softe komediegruwel van 'Frankenweenie', een 25 minuten durende live action-film in zwartwit, kon de toenmalige Disney-bazen niet bekoren en Burton werd de laan uitgestuurd. Noem Burtons remake van 'Frankenweenie', deze keer als stop-motion-animatiefilm, gerust een voorbeeld van zoete wraak. Inhoudelijk is er niet zoveel veranderd. De jonge Frankenstein brengt nog steeds zijn overleden hond Sparky tot leven. Het nieuwe zit hem in het feit dat zijn klasgenoten hetzelfde doen met hun huisdieren of met het eerste beste dode beest. Waardoor de film een langspeelfilmlengte kreeg en Burton ook kon knipogen naar Godzilla en ander horrorsterren. Stop-motion-animatie werkt alvast beter voor een horrorparodie zoals 'Frankenweenie' dan live-action en je voelt dat Burton hier meer thuis is dan in de wereld van Lewis Caroll (die hij in 2010 massacreerde). Anderzijds heeft 'Frankenweenie' alles van het werk van een jonge artiest die zijn identiteit nog niet helemaal gevonden heeft (Burton werd 'volwassen' met 'Edward Scissorhands'). Met deze remake kon Burton zijn prille werk in ere herstellen, maar het is zeer de vraag of dat echt nodig was. Een film is altijd het kind van zijn tijd.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

15 kerstfilms om je in kerstmood te brengen - Actueel

15 kerstfilms om je in kerstmood te brengen

We moeten toegeven dat we de kerstperiode een heel fijne tijd vinden. Overal lichtjes, kerstboomgeuren, cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn. Uiteraard maken we van deze gelegenheid graag gebruik om een lijstje samen te stellen van de leukste kerstfilms.
Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind - Actueel

Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind

De Britse 'Star-Wars'-actrice Felicity Jones is zwanger van haar eerste kind. De vader is regisseur Charles Guard, met wie ze al meer dan een jaar getrouwd is. Dat heeft een woordvoerder van de actrice bevestigd aan The Hollywood Reporter.
FC De Kampioenen op casttour! - Actueel

FC De Kampioenen op casttour!

Dinsdag 10 december gaat FC De Kampioenen 4: Viva Boma! officieel in première! Daarna is het wachten tot 18 december vooraleer de film daadwerkelijk wordt gereleased. Maar een week lang gaat de voltallige cast en regisseur Jan Verheyen op tour met verschillende avant-premières over het hele land!    Verder lezen op Cinevox
Will & Grace-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel

"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen.
Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst - Artikel

Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst

Halina Reijn en Carice Van Houten waren gisterenavond uitgenodigd om aan te schuiven aan de tafel van het Canvas-programma "De Afspraak". De Nederlandse regisseur en actrice zijn in ons land ter promotie van een film. In het programma waren echter geen Heijn en Van Houten te zien. De twee stuurden... Verder lezen...
5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin - Actueel

5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin

Speciaal voor alle gezinnen waar Sinterklaas deze week op bezoek komt maakten wij een lijstje met de leukste Sinterklaasfilms!