Frankenweenie - Bespreking Cinema

 
In 1984 maakte Tim Burton voor Disney zijn eerbetoon aan de Universal-horrorfilms (en dan vooral 'Frankenstein'). Maar de softe komediegruwel van 'Frankenweenie', een 25 minuten durende live action-film in zwartwit, kon de toenmalige Disney-bazen niet bekoren en Burton werd de laan uitgestuurd. Noem Burtons remake van 'Frankenweenie', deze keer als stop-motion-animatiefilm, gerust een voorbeeld van zoete wraak. Inhoudelijk is er niet zoveel veranderd. De jonge Frankenstein brengt nog steeds zijn overleden hond Sparky tot leven. Het nieuwe zit hem in het feit dat zijn klasgenoten hetzelfde doen met hun huisdieren of met het eerste beste dode beest. Waardoor de film een langspeelfilmlengte kreeg en Burton ook kon knipogen naar Godzilla en ander horrorsterren. Stop-motion-animatie werkt alvast beter voor een horrorparodie zoals 'Frankenweenie' dan live-action en je voelt dat Burton hier meer thuis is dan in de wereld van Lewis Caroll (die hij in 2010 massacreerde). Anderzijds heeft 'Frankenweenie' alles van het werk van een jonge artiest die zijn identiteit nog niet helemaal gevonden heeft (Burton werd 'volwassen' met 'Edward Scissorhands'). Met deze remake kon Burton zijn prille werk in ere herstellen, maar het is zeer de vraag of dat echt nodig was. Een film is altijd het kind van zijn tijd.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader - Actueel

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader

De Amerikaanse sterregisseur Quentin Tarantino heeft bekendgemaakt dat hij met zijn vrouw Daniela Pick (35) een kind verwacht. Het is voor het 56-jarige filmicoon de eerste keer dat hij vader wordt. Dat meldt People Magazine.
Dwayne The Rock Johnson is best betaalde acteur - Actueel

Dwayne "The Rock" Johnson is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne "The Rock" Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.