ParaNorman - Bespreking Cinema

 
Deze stop-motion-animatiefilm komt uit de Laika Entertainment-fabriek, het bedrijf dat ook Burtons 'Corpse Bride' en Selicks 'Coraline' leverde. En dat merk je ook aan de animatiestijl. Maar 'Paranorman' van Chris Butler, de storyboarder van 'Corpse' en 'Coraline', en Sam Fell, regisseur van 'Desperaux' en 'Flushed Away', is minder Burtonesk dan die voorgangers. De richting is meer die van een occasionele animatiefilmer Joe Dante met zijn voorliefde voor de horror van de jaren '50. Meteen het probleem van de film want het hele verhaal is opgehangen aan de fascinatie van de paranormale protagonist voor softgruwel en dus een hommage aan Universal- en Ed Wood-horror. Het is niet bepaald origineel als uitgangspunt waardoor het geheel niet zo blijft hangen. Onvermijdelijk ga je vergelijken met Neil Gaimans 'Coraline' dat door het aanspreken van de wereld van de nachtmerries (geheime doorgangen, knopen als dode ogen, dubbelgangers, een spiegelbeeldwereld) een veel uniekere en superieure kijkervaring bood. Maar dat wil niet zeggen dat 'Paranorman' amateuristisch knoeiwerk is. Verre van. De animatie van Butler en Fell is nog altijd zeer indrukwekkend en zal zeker heel wat jongeren meeslepen.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
ParaNorman

ParaNorman

Komedie, Fantasy, Avontuur, Animatie Film  Regie: Chris Butler & Sam Fell Met: Anna Kendrick, Leslie Mann, John Goodman,... Norman is een paranormal begaafde tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: