Frans-Belgische animatiefilm 'Ernest et Célestine' goed onthaald in Cannes - Actueel Cinema

 
Actueel
Frans-Belgische animatiefilm 'Ernest et Célestine' goed onthaald in Cannes
De Frans-Belgische animatiefilm 'Ernest et Célestine' van het trio Benjamin Renner, Vincent Patar en Stéphane Aubier, kreeg een kort maar krachtig applaus bij vertoning in Cannes. De twee laatstgenoemden zijn overbekend van de animatiefilm 'Panique au village' ('Paniek in het dorp') die in 2009 in Cannes te zien was. Het in pastelkleuren getekende 'Ernest et Célestine' is gebaseerd op verschillende albums van de in 2000 overleden Belgische illustrator Gabrielle Vincent. Het vertelt een even amusante als avontuurlijke vriendschap tussen een klein muisje dat knap kan schilderen en een grote imaginaire beer met artistieke aspiraties. In totaal is aan deze animatiefilm vier jaar gewerkt. Met het project werd aanvankelijk zonder regisseur begonnen. Pas na negen maanden kwam Benjamin Renner aan boord als regisseur, artistiek directeur en illustrator. Toen duidelijk was dat hij de eigenlijke auteur was van de film, werd het tweetal Patar en Aubier er nog bijgehaald om het geheel met wat extra grapjes op te fleuren. 'Ernest et Célestine' wordt binnenkort in de Belgische bioscopen verwacht. (Belga / OSN)

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Roseanne Barr: Ik ben geen racist maar een idioot - Actueel

Roseanne Barr: "Ik ben geen racist maar een idioot"

Roseanne Barr heeft toegegeven dat ze een domme fout heeft gemaakt door op 29 mei een racistische tweet te posten en zo alle kansen op een nieuwe televisierol te vergooien. "Ik heb alles verloren en had er al spijt van voor ik alles verloor", verklaarde ze in een podcast van de Amerikaanse... Verder lezen...
Laserpistool Han Solo brengt 550.000 dollar op - Actueel

Laserpistool Han Solo brengt 550.000 dollar op

Het laserpistool van Han Solo in de Star Wars-film "Return of the Jedi" is geveild voor 550.000 dollar, omgerekend bijna 472.000 euro. Dat heeft het veilinghuis Julien op Twitter laten weten. De waarde van het pistool was eerder tussen de 300.000 en 500.000 dollar geschat. Die verwachtingen werden... Verder lezen...
Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek' - Actueel

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek'

CBS probeert Patrick Stewart te strikken voor een nieuw project rond 'Star Trek'. De Amerikaanse tv-zender hoopt dat hij opnieuw in de huid wil kruipen van kapitein Jean-Luc Picard.
'The Nanny' komt terug - Actueel

'The Nanny' komt terug

De kans is groot dat de populaire sitcom van de jaren 90 'The Nanny' terugkomt. Dat heeft hoofdrolspeelster Fran Drescher zelf bekendgemaakt. "We praten erover", zei ze op Entertainment Tonight.
Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones' - Actueel

Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones'

Een van de eerste dingen die Kit Harington wil doen als het laatste seizoen van 'Game of Thrones'( erop zit, is naar de kapper gaan. De Britse acteur wil minder op zijn personage Jon Snow lijken.
Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram - Actueel

Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram

De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend door haar rol als Rue in de populaire filmreeks 'The Hunger Games', valt op vrouwen. Dat heeft ze op haar Instagramkanaal bekendgemaakt. "Ik ben opgelucht nu ik besef dat ik lesbisch ben", aldus de ster.
Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces' - Actueel

Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces'

Na 'Alles moet weg' en 'Sprakeloos' is er nu ook een derde verfilming van het werk van Tom Lanoye. 'Troisièmes Noces' is een Franstalige film van de Brusselaar David Lambert met onder meer Bouli Lanners en Rachel Mwanza en ook Eric Kabongo, bij ons bekend van 'Black' en 'What about Eric?'. Jongeren... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox