W.E. - Bespreking Cinema

 
Madonna mag dan wel de internationale muziekwereld veroverd hebben als zelfverklaarde Material Girl, in 'W.E.' laat ze als regisseur een veel romantischere inborst zien. Dit drama heeft het namelijk over de schandaalromance tussen de Britse kroonprins Edward en de gescheiden Amerikaanse Wallis Simpson. De andere helft van de historische bladzijde die ook al verteld werd in 'The King's Speech', als het ware. Madonna kreeg voor het scenario de hulp van Alek Keshishian, die begin jaren '90 de documentaire 'Madonna: Truth or Dare' draaide. Samen kwamen ze uit bij een plot die de historische feiten combineert met het verhaal van een vrouw die anno 1998 een veiling van stukken uit het huishouden van Edward en Wallis bijwoont (toch nog altijd die Material Girl blijkbaar) en in de ban raakt van die passionele liefdesgeschiedenis. Veel ervaring als regisseur heeft Madonna niet. Dit is tenslotte pas haar tweede film na de bizarre komedie 'Filth & Wisdom'. Maar ze brengt het er wel stijlvol vanaf, als je de occasionele gerateerde ideeën en de voorspelbare afwikkeling even door de vingers ziet. En je voelt dat ze weet waarover ze het heeft als ze uitlegt hoe haar plotse beroemdheid Wallis' leven compleet overhoop heeft gegooid. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
W.E.

W.E.

Drama, Romantisch  Regie: Madonna Met: Abbie Cornish, Natalie Dormer, Oscar Isaac,... W.E. is een romantisch drama op twee niveaus. De film richt zich afwisselend op de schandaalaffaire tussen Koning Edward VIII van Engeland en de gescheiden Amerikaanse vrouw Wallis Simpson en een eigentijdse romance tussen een getrouwde vrouw en een Russische veiligheidsagent.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: