Solomon Kane - Bespreking Cinema

 
Onversaagde helden die door een wereld stappen waar kwaad en onrecht de plak zwaaien. Daar gingen de boeken en verhalen van de Amerikaanse fantasy-schrijver Robert E. Howard doorgaans over. Zijn bekendste held was Conan the Barbarian, maar het personage van Solomon Kane is eigenlijk interessanter. Tenminste, zo is het op papier. In zijn eerste verschijning op het witte doek is de religieuze zwerver plots veranderd van een pilaarbijter waar je moeilijk vat op krijgt in een voorspelbaar gekwelde krijger die hengelt naar sympathie. Daar hadden we nog enig begrip voor kunnen opbrengen (films moeten tenslotte geld opbrengen) als die routineuze held op zijn minst een boeiend avontuur voor de kiezen zou krijgen. 'Solomon Kane' bouwt zijn burcht echter enkel met muffe clichés, gepikte ideeën en slechte digitale effecten. Elke scène doet denken aan andere films die precies hetzelfde gedaan hebben op een veel betere manier. Er valt nog iets te zeggen voor de hoofdvertolking van James Purefoy, die zijn vlakke personage nog een beetje profiel tracht te geven. Maar ook hij lijkt uiteindelijk te begrijpen dat hij vecht tegen de bierkaai. Laat deze 'Solomon Kane' maar een plaatsje zoeken in de dvd-rekken. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Solomon Kane

Solomon Kane

Actie, Avontuur  Regie: Michael J Bassett Met: Max von Sydow & James Purefoy Solomon Kane is een krijger uit de 16e eeuw die vervloekt is door zijn eigen gruweldaden uit het verleden. Hij zweert dat hij nooit meer het zwaard zal heffen. Als een donkere macht het land bedreigt, komt hij terug op dit besluit en gaat hij de strijd aan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: