Nine - Bespreking Cinema

 
Dankzij het succes van de witte doekbewerking van moderne Broadwayklassieker 'Chicago', leek de musical als filmgenre helemaal terug. Na het iets of wat tegenvallende 'Dreamgirls' en deze druilerige genreverwant kan de filmsoort echter terug ten grave gedragen worden. Daniel Day-Lewis kruipt in de huid van een van de bekendste cineasten uit het Italië van de sixties. Zijn films trekken volle zalen en alle vrouwen werpen zich aan zijn voeten, maar hij zit met een gigantisch probleem: hij heeft geen inspiratie voor zijn volgend project. Erger nog: eigenlijk begint hij binnen enkele dagen al te draaien. Day-Lewis' 'real life'-belevenissen worden afgewisseld met 'mentale momenten', die uitgebeeld worden in zang- en dansnummers, die zelfs de grootste genreliefhebber niet zullen bekoren. Grote schermdiva's als Penelope Cruz, Nicole Kidman en Sophia Loren passeren stuk voor stuk de revue, maar de fragmentarische aanpak van regisseur Rob Marshall zorgt ervoor dat hun prestaties nooit echt indruk maken. Het helpt ook al niet dat Day-Lewis zijn rol weer eens veel te serieus neemt, waardoor alle potentiële fun in de kiem wordt gesmoord.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Nine

Nine

Drama, Muziek  Regie: Rob Marshall Met: Nicole Kidman, Penélope Cruz, Judi Dench,... Guido Contini is een befaamde filmregisseur die streeft naar harmonie in zowel zijn carrière als privéleven. Zijn relatie met zijn echtgenote verloopt dramatisch, waarna hij meerdere affaires aangaat. Hij bevindt zich in een midlifecrisis en heeft geen inspiratie meer voor een nieuw script.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: