The Princess and the Frog - Bespreking Cinema

 
Waren Ron Clements en John Musker de ideale personen om de nieuwe Disney-tekenfilm te regisseren? Ja en nee. Aan de ene kant hadden ze zeker een symbolische taak te vervullen, want 'The Princess and the Frog' is Disney's terugkeer naar de nobele kunst van het tekenen met een potlood (in plaats van een computer). En de heren Clements & Musker blikten tenslotte al vijf keer eerder zo'n lange tekenfilm in. Aan de andere kant behoren de meeste van die films niet meteen tot het kruim van wat de studio ooit produceerde. 'The Little Mermaid' had nog charme en 'Aladdin' kon rekenen op een geïnspireerde Robin Williams als de Djinn, maar zowel 'Hercules' als 'Treasure Planet' voerden vooral de geijkte formule op. Door de jaren heen zijn Clements & Musker blijkbaar vastgeroest, want ook in 'The Princess and the Frog' klampen ze zich aan het verleden vast zonder er vers bloed aan te geven. De film ziet er fraai uit en in het begin krijg je een tweetal scènes die van een beetje ambitie getuigen. Maar het duurt niet lang voor het verhaal in de voorspelbare plooit valt, de verwachte komisch bedoelde nevenfiguurtjes opduiken en de boemeltrein naar de gekende bestemming tuft. Animatie zonder veel animo. (RN)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel

Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot... Verder lezen...