The Princess and the Frog - Bespreking Cinema

 
Waren Ron Clements en John Musker de ideale personen om de nieuwe Disney-tekenfilm te regisseren? Ja en nee. Aan de ene kant hadden ze zeker een symbolische taak te vervullen, want 'The Princess and the Frog' is Disney's terugkeer naar de nobele kunst van het tekenen met een potlood (in plaats van een computer). En de heren Clements & Musker blikten tenslotte al vijf keer eerder zo'n lange tekenfilm in. Aan de andere kant behoren de meeste van die films niet meteen tot het kruim van wat de studio ooit produceerde. 'The Little Mermaid' had nog charme en 'Aladdin' kon rekenen op een geïnspireerde Robin Williams als de Djinn, maar zowel 'Hercules' als 'Treasure Planet' voerden vooral de geijkte formule op. Door de jaren heen zijn Clements & Musker blijkbaar vastgeroest, want ook in 'The Princess and the Frog' klampen ze zich aan het verleden vast zonder er vers bloed aan te geven. De film ziet er fraai uit en in het begin krijg je een tweetal scènes die van een beetje ambitie getuigen. Maar het duurt niet lang voor het verhaal in de voorspelbare plooit valt, de verwachte komisch bedoelde nevenfiguurtjes opduiken en de boemeltrein naar de gekende bestemming tuft. Animatie zonder veel animo. (RN)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van Riverdale - Actueel

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van "Riverdale"

De in maart overleden Amerikaanse acteur Luke Perry krijgt binnenkort een passend eerbetoon in het vierde seizoen van "Riverdale". Dat heeft de maker van de serie, Roberto Aguirre-Sarcasa, laten weten op Twitter.
Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic - Actueel

Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic

De aankomende biopic over Boy George, leadzanger van popband Culture Club, heeft zijn hoofdrolspeelster gevonden - althans , als het aan Sophie Turner ligt. De "Game Of Thrones"-actrice staat naar eigen zeggen te springen voor de rol nadat Boy George haar had genoemd als mogelijke kandidaat
Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum - Actueel

Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum

De Britse "Game of Thrones"-acteur Kit Harington heeft de afkickkliniek waar hij een tijdje verbleef weer verlaten. Harington werd afgelopen week gezien in zijn thuisstad Londen, schrijft E! News, dat ook een foto van de acteur plaatste.
Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren - Actueel

Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren

Jean-Claude Van Damme maakt zijn comeback op het Belgische scherm. Ditmaal niet in een film of televisiereeks, maar in een reclamespot voor telecombedrijf Orange. Hoe het clipje er zal uitzien, wordt bepaald door het publiek.