Rapt - Bespreking Cinema

 
Een rijke industrieel met goede banden met allerlei ministers, vader van twee intelligente dochters en echtgenoot van een warme vrouw wordt op klaarlichte dag gekidnapt. Niet veel later laten de goed georganiseerde misdadigers weten dat ze 30 miljoen euro losgeld willen. De gemaskerde mannen bewijzen dat het hen menens is door een van de vingers van hun slachtoffer af te snijden en op te sturen. Voor de familie van de gekidnapte wordt de zaak een dubbele beproeving wanneer de roddelpers onthult dat vaderlief niet op een maîtresse meer of minder keek en regelmatig zijn gokverslaving botvierde. Komt het bovenstaande u bekend voor? Dat kan best. Waals filmmaker Lucas Belvaux baseerde zich voor de opvolger van het triomfantelijke 'Le raison de plus faible' immers op de kidnapping van baron Empain in de jaren zeventig. De cineast bewijst opnieuw dat regisseren hem in het bloed zit. De camera beweegt sierlijk, de montage zit retestrak en het gebrek aan overbodige dialogen doet denken aan de heugelijke dagen van de betere Hollywoodcinema. Spijtig genoeg heeft Belvaux te weinig empathie voor het hoofd- en de nevenpersonages, waardoor 'Rapt' uiteindelijk een te afstandelijke kijkervaring oplevert. Niettemin een interessante blik op een thema dat in de cinema vaak hyperemotioneel wordt aangepakt.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Patser - Actueel

Vanavond op TV: Patser

Kijk vanavond, nu zaterdag 26 september, om 20u30 op VTM naar "Patser"!
Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.
Vanavond op TV: The Glass House - Actueel

Vanavond op TV: The Glass House

Kijk vanavond, nu donderdag 24 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Glass House"!
De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen - Actueel

"De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen"

Fans van de serie 'Prison Break', zet jullie schrap! Dominic Purcell, die een van de hoofdrollen vertolkte, heeft eindelijk toegegeven dat er een zesde seizoen op komst is. De acteur gaf het gerucht toe op Instagram.
Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop. - Actueel

Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop.

Cinenews presenteert Rocks, de nieuwste film van Sarah Gavron. De film neemt een realistische duik in de wereld van een jong meisje met een mooie toekomst voor zich die gedwongen wordt om eerder dan verwacht volwassen te worden. Een film die zich afspeelt in het hart van een multiculturele... Verder lezen...