Rapt - Bespreking Cinema

 
Een rijke industrieel met goede banden met allerlei ministers, vader van twee intelligente dochters en echtgenoot van een warme vrouw wordt op klaarlichte dag gekidnapt. Niet veel later laten de goed georganiseerde misdadigers weten dat ze 30 miljoen euro losgeld willen. De gemaskerde mannen bewijzen dat het hen menens is door een van de vingers van hun slachtoffer af te snijden en op te sturen. Voor de familie van de gekidnapte wordt de zaak een dubbele beproeving wanneer de roddelpers onthult dat vaderlief niet op een maîtresse meer of minder keek en regelmatig zijn gokverslaving botvierde. Komt het bovenstaande u bekend voor? Dat kan best. Waals filmmaker Lucas Belvaux baseerde zich voor de opvolger van het triomfantelijke 'Le raison de plus faible' immers op de kidnapping van baron Empain in de jaren zeventig. De cineast bewijst opnieuw dat regisseren hem in het bloed zit. De camera beweegt sierlijk, de montage zit retestrak en het gebrek aan overbodige dialogen doet denken aan de heugelijke dagen van de betere Hollywoodcinema. Spijtig genoeg heeft Belvaux te weinig empathie voor het hoofd- en de nevenpersonages, waardoor 'Rapt' uiteindelijk een te afstandelijke kijkervaring oplevert. Niettemin een interessante blik op een thema dat in de cinema vaak hyperemotioneel wordt aangepakt.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde - Actueel

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde

De film wordt internationaal gesmaakt vanwege de visueel overrompelende beelden. En ook het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die je eerder al aan het werk kon zien in onder andere Of Horses and Men, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Justice League wordt geapprecieerd.
5 series voor de fans van Stranger Things - Actueel

5 series voor de fans van Stranger Things

Wij maakten een overzicht van alle series gelijkaardig aan Stranger Things om zo het wachten op het nieuwe seizoen iets aangenamer te maken. Veel kijkplezier!
Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.