Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel Cinema

   - 
Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. 

Deze nieuwste verfilming van de wereld van Frank Herbert doet de bioscoopzalen figuurlijk maar ook letterlijk daveren – vooral bij het aankomen van de gigantische zandwormen - en de connectie tussen Paul Artreidis (Timothée Chalamet) en Chani (Zendaya) laat niemand onberoerd.

Geraak jij op geen enkele manier in de bioscoopzaal om dé must-see van het jaar te gaan kijken? Of geef je de voorkeur aan een filmavondje vanuit je luie zetel? Dan is Pickx er voor jou, want vanaf 15 april is Dune: Part Two officieel beschikbaar via Pickx via VOD Premium.

Aarzel je nog? Ontdek hieronder drie redenen waarom Dune: Part Two beter is dan de eerste film uit 2021 en je deze moet gezien hebben:

1 Meer leven in het Dune-universum 

In de eerste film (2021) moest Villeneuve het hele Dune-universum schetsen en de personages introduceren. Voldoende tijd en een behapbaar ritme voor deze introductie waren cruciaal. In Dune: Part Two kon Villeneuve eindelijk beginnen ‘spelen’ met de verschillende elementen die hij in de eerste film uitzette en zo een sterker, steviger en simpelweg beter ‘Dune: Part Two’ creëren

“There’s something more alive in it. There’s a relationship to the characters. I was trying to reach for an intensity and a quality of emotions that I didn’t reach with ‘Part One’ and that I did reach with ‘Part Two.’ – Denis Villeneuve

2 Austin Butler vertolking van Feyd-Rautha

De doorbraakrol in Dune: Part Two is voor Elvis-ster Austin Butler voor zijn rol als Feyd-Rautha Harkonnen. De dreiging die Butler in elke scène uitstraalt, maakt van Feyd-Rautha een instant klassieke slechterik. Hij is de waardige vijand die Paul nodig had voor deze film.

3 Bijrollen krijgen een groter aandeel en een aantal nieuwe, sterke acteurs

Chani (Zendaya) en Lady Jessica (Rebecca Ferguson) worden aan twee tegenovergestelde kanten van Pauls lot geplaatst. Chani gelooft niet dat Paul de redder van haar volk is en ze wil ook niet dat hij dat is. Ze houdt gewoon van Paul zoals hij is. 

Lady Jessica maakt er haar levensmissie van om alle Fremen te bekeren tot Pauls trouwe volgelingen, ondanks de wetenschap dat de messiasmythe er een was die haar religieuze sekte, de Bene Gesserit, creëerde om de Fremen te onderwerpen …

Javier Bardem, als Stilgar, de leider van de Fremen-stam, wordt Pauls meest toegewijde volgeling, wat af en toe bijna hilarisch wordt.

Daarnaast zijn er ook een heel aantal sterke nieuwe personages en acteurs, waaronder Florence Pugh als dochter van de keizer, Léa Séydoux als Lady Margot en Christopher Walken als Emperor Shaddam IV. 

Kortom, Dune: Part Two is een absolute must-see! Bekijk de film vanaf 16 april via VOD Premium van Pickx.

Off wil je eerst nog even je geheugen opfrissen en de eerste Dune-film opnieuw kijken? Ook deze is beschikbaar in de VOD-catalogus van Pickx!

 
Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus Proximus Pickx - Voor de ultieme tv-ervaring | Proximus

 Meningen

Dune: Part Two

Dune: Part Two

Science-Fiction  Regie: Denis Villeneuve Met: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya Dit vervolg op Dune verkent de mythische reis van Paul Atreides wanneer hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij zijn wraak plant tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: