Pickx viert België met kwaliteitsvolle films van eigen bodem - Actueel Cinema

   - 
Pickx viert België met kwaliteitsvolle films van eigen bodem

In aanloop naar onze Nationale Feestdag heeft Pickx alles uit de kast gehaald met een 'Made in Belgium'-week en een kleurrijk filmprogramma.

Zowel in het Frans als in het Nederlands kan je je onderdompelen in de boeiende wereld van de film Patser. Dit pareltje van de Belgische cinema, geregisseerd door het getalenteerde duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, was een pure sensatie waardoor deze regisseurs naar de Verenigde Staten konden, waar ze de kans kregen om het beroemde Bad Boys for Life te maken. Deze urban gangsterfilm blies de wereld omver!

Daarnaast kan je 'Close' (her)ontdekken, de tweede speelfilm van Lukas Dhont (na het sublieme Girl), die genomineerd werd voor een Oscar. Deze aangrijpende en diep ontroerende film gaat gevoelig om met thema's als identiteit en vastberadenheid, en zal je zeker tot tranen toe roeren. Dus leg je zakdoekjes maar klaar.

Voor fans van krankzinnige cinema is er 'Bowling balls', een Vlaamse film die je moet gezien hebben. Deze unieke film is gedurfd en offbeat en verrast je constant.

Maar een Belgische week zou niet compleet zijn zonder een flinke dosis drama, en Proximus Pickx heeft aan alles gedacht met 'L'Ombre d'un mensonge', de nieuwste film van Bouli Lanners, die met subtiliteit en diepgang alle kantjes de menselijke ziel verkent. En laten we 'Coureur' niet vergeten, een aangrijpende film die de genadeloze wereld van het professioneel wielrennen in beeld brengt.

Last but not least, voor de liefhebbers van documentaires, laat je meeslepen door de onbetwiste expertise van Pickx met prachtige producties zoals 'La Traversée, l'histoire de l'expédition Nanok' en 'Baudouin, les derniers jours', met boeiende en verrijkende verhalen.

De 'Made in Belgium'-week wordt vanaf 17 juli uitgezonden op de Pickx+ zender en in de Pickx Mix-catalogus. Mis deze unieke kans niet om het gevarieerde aanbod van Pickx Mix en Pickx+ te ontdekken.

Bereid je voor op onvergetelijke filmavonden met het beste van de Belgische cinema!

 
Wat is Pickx?
Pickx, het tv-platform van Proximus.

 Meningen

 Meer info over de films


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: