Pickx dompelt zich onder in de glamoureuse sfeer van het Festival van Cannes - Actueel Cinema

   - 
Pickx dompelt zich onder in de glamoureuse sfeer van het Festival van Cannes

Het filmfestival van Cannes draait weer op volle toeren. Glitter en glamour, pracht en praal en cinema met een hoofdletter C. Sinds 17 mei staan alle grote filmsterren opnieuw op de Croisette, de rode loper, de welgekende stijlvolle trappen en is er opnieuw een overvloed aan elegantie en schoonheid. Ook voor deze 76ste editie heeft een van de beroemdste filmfestivals ter wereld de grootste namen uit de filmwereld bijeengebracht in de officiële selectie. Zo zijn vaste Cannes-namen zoals Wes Anderson met "Asteroid City", Ken Loach met "The Old Oak" en Nanni Moretti met "Il Sol Dell'Avvenire" opnieuw van de partij.

Een ceremonie met live commentaar

Wie wint de felbegeerde Palme d'Or? De jury onder leiding van voorzitter Ruben Östlund zal op zaterdag 27 mei haar oordeel vellen. Pickx+, de premiumzender voor Proximus-abonnees, nodigt je uit om deze prestigieuze avond mee te beleven. Nu zaterdag, vanaf 19u, zullen Sverre Denis et Sven De Ridder het hele gebeuren becommentariëren. Om 20u30 wordt de prijsuitreiking uitgezonden op Pickx+.

Maar Cannes gaat niet enkel over festivalfilms, het festival opent zijn deuren ook voor films uit andere categorieën met andere doelen. Johnny Depp maakte op die manier een triomfantelijke terugkeer na wat er zich even terug in de rechtbank afspeelde. De Amerikaanse acteur, die de film "Jeanne Du Barry" van de Franse regisseur Maïwenn kwam presenteren, kreeg steun van het publiek.

Wereldpremières

Harrison Ford en de crew van de film liepen de beroemde trappen op vergezeld van de beroemde Indiana Jones-muziek. Harrison Ford, de eeuwige vertolker van de archeoloog met de hoed, kwam het vijfde deel van de saga "Indiana Jones and the Dial of Destiny" voorstellen en kreeg alvast een ere-Gouden Palm die hij helemaal niet verwachtte. De acteur was zichtbaar ontroerd en kon zijn emoties niet verbergen.

In afwachting van de release van de film op 28 juni geeft Pickx je de kans om je geheugen op te frissen. Zo zijn de vier vorige Indiana Jones Films beschikbaar via VOD voor € 2,99. Opgelet, zweep en hoed niet inbegrepen! 

Ben jij ook helemaal into de glamoureuse sfeer van Cannes? Stem dan nu zaterdag 27 mei af op Pickx+ om het filmfestival van dichtbij mee te maken! Schrijf nog snel je voorspellingen neer en laat je inspireren door de films waar de jury tijdens vorige edities op stemde. Pickx heeft aan alles gedacht: hier vind je een selectie van de meest legendarische Palme d'Or-winnaars (Parasite, Titanium, Pulp Fiction...) via VOD

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: