'Beau is Afraid' met Joaquin Phoenix is vanaf 10 mei in de Belgische zalen te zien. - Actueel Cinema

   - 

Filmmaker Ari Aster kreeg het idee voor 'Beau is Afraid' bijna tien jaar geleden in Los Angeles, vóór zijn doorbraakfilms "Hereditary' en 'Midsommar', terwijl hij schreef aan zijn kortfilms.

Toen hij op het punt stond zelf te verhuizen, stelde Aster zich een man voor die in een appartement als ’t zijne woont, maar daar vast komt te zitten door zijn verlammende angst. “Ari Aster toont in ‘Beau is Afraid’ een Kafkaiaanse odyssee die niet zo veraf ligt van de nachtmerrie die wij nu meemaken,” aldus Parker Posey, de actrice die Beau’s jeugdvriendin Elaine speelt. “Hij legt intense emoties vast over wat het betekent om te leven in de 21ste eeuwse kapitalistische samenleving van vandaag, met alle chaos en trauma’s die daarbij horen. En belangrijker nog: hoe we onszelf van dit alles kunnen redden.”

Synopsis:

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen.

Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (‘Joker’, ‘C’mon C’mon’) vertolken ook Amy Ryan, Michael Gandolfini en Parker Posey rollen in deze surreële en gedurfde film van regisseur Ari Aster (‘Hereditary', ‘Midsommar').

'Beau is Afraid' is vanaf 10 mei in de Belgische zalen te zien.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Beau is Afraid

Beau is Afraid

Horror, Drama, Komedie  Regie: Ari Aster Met: Joaquin Phoenix, Patti LuPone, Amy Ryan Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen. Naast Oscarwinnaar Joaquin Phoenix ('Joker', 'C'mon C'mon') vertolken ook Amy Ryan,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: