Killers of the Flower Moon: we hebben meer nieuws over de nieuwe Martin Scorcese - Actueel Cinema

   - 

De nieuwe film van Martin Scorcese, geproduceerd door Apple, heeft eindelijk een releasedatum. Apple plant een bioscooprelease in op 20 oktober. De film zal niet direct beschikbaar zijn op het AppleTV+ platform zoals eerder het gerucht ging. "Killers of the Flower Moon" is een western gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Het verhaal: 

De jaren 20, Oklahoma. Leden van de Osage-stam worden onder mysterieuze omstandigheden vermoord. Nadat het dodental blijft stijgen, neemt de nieuw opgerichte FBI de zaak op zich. De zaak zal leiden tot een van de grootste misdaadzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

Een terugkeer naar Cannes?

Martin Scorcese heeft zich omringd met zijn favoriete acteurs Leonardo Dicaprio en Robert De Niro. Dit meesterlijke werk, gefilmd in Oklahoma in 2021, zou de terugkeer van de regisseur naar het beroemde filmfestival van Cannes kunnen betekenen. Dit is hoe Martin Scorcese er in 2020 over sprak bij de aankondiging van zijn samenwerking met Apple: "Deze film zal voornamelijk gaan over de Osage-stam, een stam die een verschrikkelijk gebied werd gegeven. Maar de Osage-stam hield ervan. Toen ontdekten ze er olie, en ongeveer tien jaar lang werden de Osages het rijkste volk ter wereld. Dan, zoals wat er gebeurde in de Yukon regio of in de mijnbouwgebieden van Colorado, kwamen de gieren. Dus dan kwamen de Europeanen en was alles verloren... De maffia had zoveel overgenomen dat je eerder in de gevangenis belandde voor het doden van een hond dan voor het doden van een indiaan. Het is spannend om te bedenken hoe we zover zijn gekomen. De geschiedenis van de beschaving gaat terug tot Mesopotamië. Toen de Hettieten werden binnengevallen door een ander volk, verdwenen ze. Het is fascinerend om te zien dat deze mentaliteit wordt overgenomen in andere culturen, en dat het leidde tot twee wereldoorlogen. Ik ben bang dat het tijdloos is. Dat is de film die we gaan proberen te maken."

Killers of the Flower Moon zal naar verwachting drie uur duren en Leonardi Dicaprio zelf heeft het al een meesterwerk genoemd.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: