7 films ter inspiratie én motivatie voor goede voornemens in 2023 - Actueel Cinema

   - 

2022 ligt ondertussen achter ons en het gloednieuw jaar 2023 is zonet van start gegaan. Velen van ons stellen stellen zeer gretig en vol goede moed een lijstje op met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar eerlijk gezegd weten we dat de kans dat we deze voornemens breken nog voor Valentijn vrij hoog is...

En dit is het moment waarom de redactie van Cinenews jullie graag een handje toesteekt! Wij hebben zeven films geselecteerd die overeenstemmen met  populaire goede voornemens. Van meer "ja" zeggen op nieuwe avonturen tot stoppen met roken. We hopen dat deze films jullie zullen inspireren én zullen motiveren om je goede voornemens langer vol te houden. 

Zeg meer "Ja" op nieuwe avonturenYes Man (2008)

Jim Carrey is Carl Allen, een man die zich inschrijft voor een zelfhulpprogramma dat gebaseerd is op één simpel principe: zeg ja op alles...en tegen iedereen. De ontketende kracht van "ja" antwoorden brengt Carls leven op fantastische, onverwachte paden.

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: Apple TV & Netflix

Krijg stress, frustratie en woede onder controle: The Incredible Hulk (2008)

De film begint met Bruce Banner op de vlucht. Hij wil lang genoeg vrij blijven om een middel te vinden dat hem van zijn aandoening - om door stress en woede in een onbegrepen groen "monster" te veranderen - te genezen. Ga net als Bruce op zoek naar manier om stress, frustratie en woede onder controle te krijgen.

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: Apple TV

Stoppen met roken: Thank You for Smoking (2006)

Nick Naylor, een verleidelijke en ambitieuze lobbyist, stelt zijn charme, zijn talent en zijn roofzuchtige glimlach ten dienste van het bedrijf Big Tobacco in het verzet tegen het preventiebeleid tegen roken.

In persconferenties en talkshows op televisie verdedigt hij het onverdedigbare. Maar zijn ex-vrouw overtuigen dat hij een modelvader kan zijn voor zijn zoon, blijkt een veel zwaardere opdracht.

Met zekere humor en stijl laat deze film zien hoe de tabaksindustrie pure oplichterij is.

Bekijk hier de trailer van de film

DVD

Meer tijd spenderen met de mensen die je graag ziet: The Mole Agent (2020)

Sergio is een Chileense spion. Een bezorgde dochter van een van de bewoners van een woonzorgcentrum, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt een detective in om erachter te komen wat er echt aan de hand is.

Terwijl Sergio informatie verzamelt, groeit hij steeds meer toe naar verschillende bewoners van het woonzorgcentrum en beseft hij dat de patiënten door hun familie en vrienden alleen worden gelaten en voor zichzelf moeten zorgen in een wereld die geen rekening houdt met hun gedachten en emoties.

Het is een pijnlijke maar zo correcte herinnering aan dat we meer tijd moeten doorbrengen met de mensen van wie we zeggen te houden.

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: CineMember

Minder tijd spenderen op sociale mediaThe Social Dilemma (2020)

Insiders van Silicon Valley onthullen hoe social media platforms de maatschappij herprogrammeren door de andere kant van je scherm bloot te leggen.

Deskundige getuigenissen van technische klokkenluiders leggen de verontrustende situatie bloot: de diensten die Big Tech levert zijn zoekmachines, sociale netwerken, directe informatie, etc. - het zijn slechts de snoepjes die ons lokken om toe te happen.

Als we eenmaal verslaafd zijn en terugkomen voor meer, is de echte koopwaar die ze verkopen hun bekwaamheid om ons te beïnvloeden en te manipuleren.

Kortom, hoog tijd om meer bewust om te gaan met het gebruik van sociale media.

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: Netflix

Wees dankbaar voor wat je hebt: Groundhog Day (1993)

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar over het jaarlijkse 'Groundhog Day' verslag uit te brengen. Tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. 

Phil leert hoe anders het leven kan lijken wanneer dankbaarheid wordt getoond. Daarnaast benadrukt het personage ook dat wanneer het leven aanvoelt als een voortdurende herhaling, dit waarschijnlijk een teken is dat er iets moet veranderen. 

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: Apple TV

Draag zorg voor lichaam en geestThe Karate Kid (2010)

In een vreemd land en zonder vrienden kan Dre Parker (Jaden Smith) nergens naartoe en vind hij troost bij de klusjesman Mr. Han (Jackie Chan) die een geheime Kung Fu meester is.

Han leert Dre dat Kung Fu niet om vuistslagen en behendigheid gaat maar om kalmte en volwassenheid waardoor Dre beseft dat de relschoppers onder ogen komen wel eens het avontuur van zijn leven kan betekenen!

"The Karate Kid" demonstreert de belang van persoonlijk evenwicht, toewijding aan een vak, sport en mentale standvastigheid. 

Bekijk hier de trailer van de film

Streaming: Apple TV

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: