Harry Potter pronkt vanaf nu op Britse munt - Actueel Cinema

   - 

Harry Potter is vanaf nu ook te bewonderen op een reeks verzamelmunten in het Verenigd Koninkrijk, waaronder die van 50 pence. Dat heeft de Royal Mint, de Britse organisatie belast met het slaan en drukken van geld en bankbiljetten, bekendgemaakt. "

De Royal Mint lanceert een collectie betoverende munten om de 25e verjaardag te vieren van Harry Potter en de Steen der Wijzen", klinkt het. Het boek was het eerste deel van de fenomenaal succesvolle avonturen van de tovenaar en de fantasiewereld gecreëerd door auteur J.K. Rowling.  De serie omvat vier munten met het portret van de beroemde tovenaar met de bril, de Zweinsteinexpress, professor Albus Perkamentus en Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. De munten bevatten een optisch effect dat de impact van een "bliksemschicht" nabootst. Die geven niet enkel een magisch karakter, maar helpen bij de beveiliging en authentificatie, klinkt het nog. 

Tot de verzamelstukken die donderdag door de Royal Mint zijn onthuld, behoren ook twee munten met portretten van koningin Elizabeth II, die vorige maand is overleden, en twee andere met het officiële portret van koning Charles III, aldus de verklaring. Een munt kopen kan via de website van de Royal Mint, op www.royalmint.com. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

  Regie: Chris Columbus Met: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson,... De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: