Franse filmsterren knippen haar af uit solidariteit met Iran - Actueel Cinema

   - 

Franse filmsterren, onder wie Marion Cotillard, Juliette Binoche en Isabelle Huppert, hebben een schaar in hun lokken gezet om vrouwelijke demonstranten in Iran te steunen. Zo'n vijftig Franse bekendheden knipten hun haren in een gisteren gepubliceerde video op Instagram.

 In de video zijn ook actrices Charlotte Gainsbourg en haar moeder Jane Birkin te zien, evenals zangeres Barbara Pravi. "Het Iraanse volk, met vrouwen voorop, riskeert zijn leven om te protesteren. Deze mensen willen alleen de meest elementaire vrijheden. Deze vrouwen, deze mannen, verdienen onze steun", zo luidt een bericht bij de video. De video volgt een dag nadat meer dan duizend Franse filmprofessionals, onder wie James Bond-actrice Lea Seydoux en Thierry Fremaux, hoofd van het filmfestival van Cannes, een petitie hadden ondertekend als steun aan de opstand van vrouwen in Iran.

Sinds vorige maand zijn er in Iran en daarbuiten protesten na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini in een politiecel. Zij werd door de Iraanse zedenpolitie opgepakt omdat zij haar hoofd niet voldoende bedekt zou hebben, wat in strijd is met de strenge kledingvoorschriften in het land. Vrouwen die hun hoofddoek afdoen en hun haar afknippen zijn een belangrijk beeld van deze protesten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: