Fictiefilm over Heizeldrama financieel rond - Actueel Cinema

   - 

De opnames voor 'Heysel 1985', de fictiefilm van Hans Herbots over het Heizeldrama, zouden de volgende zomer beginnen. Hans Everaert van Menuetto, producent van 'De Acht Bergen' - nu in competitie - heeft in Cannes enkele coproductiepartners gevonden. 

Komen mee aan boord: het Italiaanse Wildside, het Nederlandse Topkapi en Les Films du Fleuve, de filmproductiemaatschappij van de broers Dardenne. Het budget is begroot op 6 miljoen euro. Kinepolis Film Distribution distribueert de film.

'Heysel 1985' kijkt terug op de gebeurtenissen van 29 mei 1985 in het Heizelstadion in Brussel toen Juventus Turijn de finale om de Europabeker voor Landskampioenen speelde tegen FC Liverpool. Bij ongeregeldheden kwamen toen 39 supporters om: de meesten van hen fans van Juventus. De match werd gewoon gespeeld. Juventus won met 1-0. Het verhaal wordt verteld vanuit de catacomben onder het stadion waarnaar de doden en de gewonden werden afgevoerd. In de film zal ook archiefmateriaal te zien zijn.

Intussen werkt Jan Verheyen voor VTM aan een zesdelige documentaire reeks over het Heizeldrama met als titel 'Heizel 1985 - Blok Z'. De reeks zou in het najaar worden uitgezonden. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: