Leave no Traces: een aangrijpende politieke thriller over politiegeweld - Actueel Cinema

   - 

Leave No Traces was een van de meest opvallende verrassingen van het afgelopen filmfestival van Venetië in september, waar de film deel uitmaakte van de competitie. Waarom? Vanwege de behandeling van het onderwerp van politiegeweld in Polen in de jaren tachtig en ook de rol die de autoriteiten in deze affaire hebben gespeeld. Hoewel de gebeurtenissen bijna veertig jaar geleden plaatsvonden, zijn ze vandaag nog steeds actueel. Inderdaad, dit onderwerp is helaas nog steeds actueel in de wereld.

LEAVE NO TRACES is een scherpe, onrechtvaardige en schandalige politieke thriller die niemand onverschillig laat. De film nodigt uit tot reflectie en actie zonder zijn cinematografische ambities te laten varen. De film biedt een gruwelijke en realistische onderdompeling in het Polen van de jaren tachtig, en presenteert Tomasz Zietek aan het grote publiek (reeds in CORPUS CHRISTI te zien), die een onberispelijke prestatie neerzet in een adembenemende film.

Het verhaal

Polen, 1983. Het land wordt opgeschrikt door de zaak Grzegorz Przemyk, een student die wordt doodgeslagen door een militie. Deze op ware feiten gebaseerde film volgt het verhaal van Jurek, de enige getuige van de moord, die op slag staatsvijand nr 1 wordt. De staat haalt alles uit de kast (geheime dienst, milities, media, het gerecht...) om Jurek en anderen die dicht bij de zaak staan de mond te snoeren.

Je kan de film vanaf woensdag 11 mei in de bioscoop gaan kijken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Leave no Traces

Leave no Traces

Drama  Regie: Jan P. Matuszynski Met: Tomasz Zietek, Sandra Korzeniak, Jacek Braciak,... Polen, 1983. Het land wordt opgeschrikt door de zaak Grzegorz Przemyk, een student die wordt doodgeslagen door een militie. Deze op ware feiten gebaseerde film volgt het verhaal van Jurek, de enige getuige van de moord, die op slag staatsvijand nr 1 wordt. De staat haalt alles uit de kast (geheime... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: