Close van Lukas Dhont naar Cannes - Actueel Cinema

   - 

Vandaag maakte het Internationale filmfestival van Cannes bekend dat CLOSE, de tweede film van regisseur Lukas Dhont, geselecteerd is voor de Officiële Competitie in Cannes. Samen met een twintigtal andere films maakt Dhont kans om de gegeerde Gouden Palm te winnen. Lukas Dhont schrijft Vlaamse filmgeschiedenis.

n 2018 debuteerde Lukas Dhont met GIRL. Toen werd zijn film voorgesteld in ‘Un Certain Regard’, een nevensectie van de Officiële selectie van het Festival van Cannes. GIRL werd bekroond met de Caméra d’Or, prijs voor de beste debuutfilm. Het betekende het begin van een opmerkelijk succesverhaal, lokaal en internationaal. Vier jaar later wordt opnieuw de rode loper uitgerold voor Dhont. Samen met zijn cast en crew stelt hij er CLOSE voor in wereldpremière. 
 
De hoofdrollen in CLOSE worden vertolkt door nieuwkomers Eden Dambrine en Gustav De waele en door gevestige waarden Emilie Dequenne en Léa Drucker.  Angelo Tijssens schreef samen met Lukas het scenario. De film is een productie van Menuet, geproduceerd door Michiel Dhont en Dirk Impens. 
 
 “CLOSE die in première gaat in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes is een ongelofelijke zotte droom die plots werkelijkheid wordt. Iets wat de 12-jarige Lukas die voor zijn verjaardag een kleine videocamera kreeg, nooit had durven dromen. Ik ben zó trots op het hele team en de cast waarmee we deze film tot stand hebben gebracht. Met een warm en kwetsbaar hart kijk ik er naar uit deze film met de wereld te delen tijdens één van de belangrijkste festivals ter wereld”, aldus Lukas Dhont. 

Synopsis
Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. CLOSE is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

CLOSE komt dit najaar in de zalen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Close

Close

Drama  Regie: Lukas Dhont Met: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Emilie Dequenne,... Nadat de intense vriendschap tussen de twee dertienjarige jongens, Leo en Remi, abrupt wordt afgebroken, zoekt Leo vol onbegrip toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. CLOSE volgt het parcours van een vriend en een moeder, waarin kwetsbaarheid, identiteit en liefde centraal staan.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: