'Squid Game' grote winnaar op Screen Actors Guild Awards - Actueel Cinema

   - 

Gisteren werden de jaarlijkse Screen Actors Guild Awards uitgereikt. De Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' werd als eerste niet-Engelstalige serie genomineerd voor een SAG Award en won enkele keren. Bij de films won Will Smith voor het eerst een SAG Award voor zijn hoofdrol in 'King Richard'. Actrice Jessica Chastain viel in de prijzen voor haar hoofdrol in 'The Eyes of Tammy Faye'. 

De Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' viel in totaal drie keer in de prijzen op de jaarlijkse SAG Awards. Acteur Lee Jung-jae won in de categorie van 'beste acteur in een dramareeks', actrice Jung Ho-yeon won de SAG Award voor 'beste actrice in een dramareeks' en ook het stuntteam van de serie viel in de prijzen voor haar prestaties.

Bij de films won de Amerikaanse acteur Will Smith voor de allereerste keer in zijn carrière een SAG Award en dat ten koste van onder andere Javier Bardem ('Being the Ricardos'), Benedict Cumberbatch ('The Power of the Dog') en Denzel Washington ('The Tragedy of Macbeth'). Smith was volgens de jury de 'beste acteur in een hoofdrol' met zijn vertolking van Richard Williams in de film 'King Richard'. De uitreiking werd door talrijke beroemdheden bijgewoond.

Onder meer Lady Gaga, Meryl Streep, Nicole Kidman, Benedict Cumberbatch en Michael Keaton waren van de partij. Voor die laatste acteur was de uitreiking een bijzondere ervaring op meerdere vlakken. Hij zat namelijk op het toilet toen hij hoorde dat hij een prijs kreeg voor zijn rol in 'Dopesick', een dramareeks over de opiatencrisis in de Verenigde Staten. De zeventiger moest vervolgens door het publiek naar het podium rennen om zijn prijs in ontvangst te nemen. Keaton droeg zijn prijs op aan zijn zus Pam en zijn neef, die allebei zijn overleden aan een overdosis drugs. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

Dopesick - Drama
2

Dopesick

Drama | 1 seizoen(en)  | 10 aflevering(en)
2021
Regie: Danny StrongMet: Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg,...The story of how one company triggered the worst drug epidemic in American history. Look into the epicenter of America's struggle with opioid addiction, from a distressed Virginia mining community, to the hallways of the DEA, and to the opulence of "one percenter" Big Pharma Manhattan.

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
King Richard

King Richard

Biografie  Regie: Reinaldo Marcus Green Met: Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney,... De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: