Jeugdfilmfestival JEF gaat fysiek en online door - Actueel Cinema

   - 

Het Vlaamse Jeugdfilmfestival JEF zal van 19 februari tot en met 6 maart fysiek plaatsvinden in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Leuven, Roeselare en Hamme, en daarnaast een online aanbod hebben. "Ook muizen gaan naar de hemel" van de Tsjechische cineasten Denisa Grimmova en Jan Bubenicek wordt de openingsfilm op zaterdag 19 februari in Kinepolis Antwerpen. 

JEF maakte ook bekend dat acteurs Ben Segers en Naomi Janssens peter en meter worden van deze 34ste editie. Zij zullen het festival aftrappen net voor de start van de openingsfilm. Het hart van het festival zal zich opnieuw in Antwerpen bevinden, waar vertoningen en andere activiteiten plaatsvinden op maar liefst vijftien locaties doorheen de stad. In het Zuiderpershuis kan je bijvoorbeeld een "XL medialab" bezoeken met projecties, workshops, videogames en een "virtual reality cinema"-ervaring. Het Havenhuis presenteert "doe-cinema", een combinatie van een workshop en een bioscoop. Films kijken kan je onder meer in Lumière Antwerpen, Cinema Cartoon's, De Cinema en in een rondreizende opblaasbare cinema. Ook in Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Leuven en Hamme zal je vertoningen van JEF kunnen bijwonen.

Op het filmprogramma staan onder meer nieuwe titels als "Schatjes" ("Mignonnes") van de Frans-Senegalese regisseur Maïmouna Doucouré, de combinatie van animatie en ballet in "Coppelia" en de Nederlandse avonturenfilm "Captain Nova". Er is ook plaats voor klassiekers zoals "Frankenweenie" van Tim Burton en "Toto le héros" van Jaco Van Dormael. Voor wie de films liever thuis bekijkt, bestaat er een online aanbod.

Voor twaalf euro kan je een online festivalpas kopen en tot aan de paasvakantie alle kortfilms in competitie en meer dan 60 andere recente kortfilms bekijken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

Frankenweenie

Frankenweenie

 Regie: Tim BurtonHet creatieve genie Tim Burton ('Alice in Wonderland', The Nightmare before Christmas') brengt ons FRANKENWEENIE, een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Wanneer het hondje van de jonge Victor, Sparky, door een auto wordt geraakt en sterft, besluit Victor de kracht van de... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: