Michael Sheen geeft loon van acteerwerk uit aan goede doelen - Actueel Cinema

   - 

Acteur en activist Michael Sheen zal het geld dat hij verdient door zijn acteerwerk vooral investeren in sociale projecten, dat schrijft The Big Issue. 

"Eigenlijk heb ik mezelf omgetoverd tot een sociale onderneming, een not for profit-acteur", vertelt de 52-jarige acteur. Hij is onder andere bekend van Twilight, Good Omens en Frost/Nixon. Volgens Sheen kreeg hij naar eigen zeggen een ingeving na zijn rol in de 72 uur durende theaterproductie The Passion in zijn thuisstad Port Talbot in Wales. Die rol was als een ommekeer in zijn leven: "Het hele dorp was betrokken bij die productie en ik leerde zo veel mensen en organisaties kennen waarvan ik niet wist dat ze bestonden, zoals groepen die kinderen hielpen zodat ze een keertje konden gaan bowlen of naar de film konden."

Ook het WK voetbal voor daklozen was voor de acteur een 'eyeopener'. "Ik had een huis in de Verenigde Staten en een huis hier (in Wales, red.), en ik heb ze allebei te koop gezet. Het was eng en stressvol en de financiële gevolgen zal ik nog lang voelen. Maar zolang ik het geld terug kan blijven verdienen met werken, komt alles in orde." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: