Twee Vlaamse kortfilms genomineerd voor European Film Awards - Actueel Cinema

   - 

Twee Vlaamse kortfilms zijn genomineerd voor de European Short Film 2021, de belangrijkste prijzen voor de Europese filmindustrie. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag bekendgemaakt. De prijzen worden op 11 december uitgereikt in Berlijn. 

De korte documentaire 'Nanu Tudor' van Olga Lucovnicova is de eerste Vlaamse nominatie. De film werd eerder al bekroond met de Gouden Beer in Berlijn en met een VAF Wildcard. In de korte documentaire reist de filmmaakster na 20 jaar stilte terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een diepgeworteld trauma opliep. Naast 'Nanu Tudor' maakt ook 'Easter Eggs' van Nicolas Keppens kans op de hoofdprijs. De animatiefilm volgt twee vrienden, Jason (12) en Kevin (15), op een absurde zoektocht naar de exotische vogels van de eigenaar van het Chinese restaurant die zelf ook verdwenen is. Voor Keppens en het productiehuis Animal Tank is het al de tweede keer dat ze kans maken op een European Film Award, nadat ze in 2018 ook genomineerd waren met de korte animatiefilm 'Wildebeest'. Naast de twee Vlaamse nominaties, maken nog drie andere kortfilms kans op de prijs.

De komende weken kunnen de meer dan 4.100 leden van de European Film Academy de genomineerde films bekijken en hun stem uitbrengen. De prijsuitreiking van de 34ste European Film Awards vindt plaats in Berlijn op 11 december. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: