Amazon verhuist productie van 'Lord of the Rings' naar het Verenigd Koninkrijk - Actueel Cinema

   - 

Amazon gaat de opnames van de tv-serie van 'Lord of the Rings' verhuizen van Nieuw-Zeeland naar het Verenigd Koninkrijk. Dat berichten Britse media. De opnames voor het tweede seizoen zullen er starten in juni volgend jaar. 

'Lord of the Rings' was tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland, maar daar komt nu dus een einde aan. Nochtans kreeg het bedrijf miljoenen toegestopt van de lokale overheid om toch daar te blijven draaien. De tv-reeks van 'Lord of the Rings' is een dure productie: het eerste seizoen kost zo'n 465 miljoen dollar (400 miljoen euro). Er werken bijna 2.000 mensen mee aan de productie.

De opnames van het eerste seizoen gaan voorlopig door in Nieuw-Zeeland. De lancering is voorzien voor 2 september 2022. In totaal zijn er vijf seizoenen gepland. Het Verenigd Koninkrijk biedt eveneens aantrekkelijke incentives voor de filmindustrie. Bovendien zijn de Amazon Studios er al actief met de series 'Good Omens' en 'Sex Education'. Zowat de helft van de cast van de 'Lord of the Rings' is bovendien Brits. Ook de erg strikte coronamaatregelen in Nieuw-Zeeland zouden volgens kenners mee aan de basis liggen van de beslissing. De grenzen van Nieuw-Zeeland gaan ten vroegste volgend jaar weer open, zo raakte gisteren bekend, en dat strenge grensbeleid bemoeilijkt de opnames. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: