Tweede seizoen videodagboek Anne Frank nu op YouTube te zien - Actueel Cinema

   - 

Het tweede seizoen van het videodagboek van Anne Frank, 'Na de arrestatie', is sinds vorige week te zien via YouTube. In drie nieuwe vlogs speelt de jonge actrice Luna Cruz Perez opnieuw Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens over de periode na de onderduik. In monologen kijkt ze vanuit een onbekende tijd en plaats terug op de gebeurtenissen na de arrestatie, de laatste zes maanden van haar leven in de kampen.

 De eerste aflevering van het nieuwe videodagboek kwam afgelopen woensdag online, op de dag dat 77 jaar geleden Anne Frank, de zeven andere onderduikers van het Achterhuis en twee van hun niet-Joodse helpers werden gearresteerd. De twee volgende afleveringen werden 6 en 9 augustus (vandaag) online gezet. De serie is ontwikkeld in samenwerking met de Anne Frank Stichting en de omroep NTR en is gebaseerd op het boek 'Na het Achterhuis' van Bas von Benda-Beckmann en andere bronnen, zoals getuigenverklaringen. De videoserie is Nederlands gesproken met ondertiteling in het Duits, Engels, Portugees en Spaans.

Het eerste seizoen kwam uit in maart vorig jaar. Daarin filmde Anne zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis. Het eerste deel van het videodagboek eindigde op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie. De vlogserie is bedacht als nieuwe manier om Anne Franks levensverhaal aan jongeren te vertellen. "Het maakt diepe indruk om door Annes ogen te kijken naar de laatste maanden van haar leven, de verschrikkelijke tijd in de kampen.

Met dit vervolg komen we tegemoet aan de vraag van veel jongeren hoe het Anne na haar arrestatie is vergaan, de periode die zij niet in haar dagboek heeft kunnen beschrijven", zegt directeur Ronald Leopold van de Anne Frank Stichting. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: