Lang applaus in Cannes voor "Un monde" van Belgische regisseur Laura Wandel - Actueel Cinema

   - 

De Belgische film "Un monde" van Laura Wandel kreeg donderdag een lang en stevig applaus. De film was vorig jaar al geselecteerd, maar Wandel verkoos om de film een jaar lang achter te houden om hem dit jaar alsnog in wereldpremière te laten gaan in Cannes. Het is de eerste langspeelfilm van Laura Wandel die aan het IAD (Louvain-la-Neuve) film heeft gestudeerd. 

Bij de première van de film sprak zij in het bijzijn van haar jeudige acteurs van "een langdurig proces" dat aan het maken van de film was voorafgegaan. "Un Monde" heeft als thema pestgedrag op school. Nora is 8 jaar en nieuw op school wanneer ze ziet hoe haar oudere broer Abel op de speelplaats door nog oudere jongens wordt gepest. Ze wil hem helpen, maar dat pakt enigszins anders uit. En het haalt het leven van het meisje helemaal overhoop. 

Wandel behoort duidelijk tot de school van de Dardennes: eigentijdse, herkenbare thematiek, een directe filmstijl en een genuanceerde portrettering van vrij jonge personages. "Un monde" wordt vertoond in de sectie Un Certain Regard en omdat het een eerste film is komt de film eveneens in aanmerking voor de Caméra d'Or. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Un Monde

Un Monde

Drama  Regie: Laura Wandel Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. Een meeslepende duik... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: