Rechter maakt veroordeling Bill Cosby ongedaan - Actueel Cinema

   - 

Het Hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft de veroordeling van de Amerikaanse acteur Bill Cosby wegens seksueel misbruik ongedaan gemaakt. Op basis van een afspraak met een procureur die vroeger met de zaak belast was, had de 83-jarige komiek in deze zaak niet mogen aangeklaagd worden, zo argumenteerde het hof. Cosby moet daarom vrijgelaten worden. 

De acteur werd veroordeeld in 2018. Hij zat sinds september 2018 in de gevangenis, waar hij een straf van minstens drie jaar en maximum tien jaar moest uitzitten. Meerdere aanvragen tot een beroep en voortijdige vrijlating werden afgewezen. Meer dan 60 vrouwen hadden Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. In het proces ging het wel maar om één enkel geval uit 2004. De jury achtte het bewezen dat de acteur een vrouw gedrogeerd had en daarna seksueel misbruikt had. Cosby heeft altijd zijn onschuld staande gehouden. (Belga / Belga)

© Photo  Randy Miramontez / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: