Netflix sensureerde materiaal in Singapore en Turkije - Actueel Cinema

   - 

Vorig jaar heeft Netflix tot vier keer toe shows en afleveringen op verzoek van overheden geschrapt. Daarbij ging het telkens twee keer om verzoeken van Singapore en Turkije. 

Elk jaar brengt Netflix een rapport uit waarin de streamingsdienst bekendmaakt welke autoriteiten een verzoek indienden om iets uit het aanbod te schrappen. In 2019 werden tot negen keer toe zaken geschrapt, waarvan vijf keer in Singapore. In 2020 ging het om twee drugsgerelateerde programma's: Cooked With Cannabis en Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics.

In Turkijke gaat het om de omstreden film Cuties, een film over een groepje prepubers. Volgens criticasters zijn verschillende scenes in de film geseksualiseerd. De regisseur en Netflix zijn dan weer van mening dat de film de werkelijkheid respecteert. In Turkije werd ook een aflevering van de serie Designated Survivor uit het aan bod gehaald. In die reeks vraagt een fictieve Turkse president aan de Verenigde Staten om een Turkse oppositieleider uit te leveren. Dat deed de Turkse autoriteiten wellicht teveel denken aan de zaak rond Fethullah Gülen, die sinds 1999 in ballingschap in Pennsylvania leeft. Turkije verdenkt de man van een staatsgreep in het land. (Belga / Belga)

© sitthiphong / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: