'Raya and the Last Dragon' houdt stand aan box office dankzij heropening bioscopen in LA - Actueel Cinema

    
Actueel
'Raya and the Last Dragon' houdt stand aan box office dankzij heropening bioscopen in LA

De animatiefilm 'Raya and the Last Dragon' is voor de derde week op rij de best presterende film aan de Noord-Amerikaanse box office. De film bracht 5,2 miljoen dollar (4,38 miljoen euro) op, slechts een lichte daling tegenover de week voordien (5,5 miljoen dollar). Dat de kaartjesverkoop op een week tijd amper daalde, heeft te maken met de heropening van de bioscopen in Los Angeles, zo schrijven Amerikaanse filmmedia. 

Ook op de tweede plaats van grootste verdieners in de Amerikaanse bioscopen zien we een animatiefilm. 'Tom and Jerry' bracht 3,8 miljoen dollar op en doet het daarmee een pak beter dan 'The Courier' met publiekslieveling Benedict Cumberbatch (goed voor 2 miljoen dollar). Deze spionagethriller, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, werd wel geprezen door zowel de pers als het publiek. Verder bezorgden de Oscarnominaties die afgelopen week werden bekendgemaakt, een aantal genomineerde titels een opstoot aan de box office. Dat was het geval voor 'The Father' (met Anthony Hopkins), 'Minari' (met Steven Yeun) en 'Judas and the Black Messiah'.

Alles samengeteld brachten de vijf Oscargenomineerde films die momenteel in de Amerikaanse zalen lopen - 'The Father', 'Minari', 'Judas and the Black Messiah', 'Promising Young Woman' en 'Nomadland' - echter geen al te groot bedrag op. Gezamenlijk waren ze goed voor slechts 1,2 miljoen dollar. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Steven Spielberg maakt films voor Netflix - Actueel

Steven Spielberg maakt films voor Netflix

Videostreamingdienst Netflix heeft de legendarische regisseur Steven Spielberg aan zich gebonden. De maker van films als Jaws, E.T., Jurassic Park en Schindler's List zal met zijn productiebedrijf Amblin Partners de komende jaren meerdere films per jaar maken voor Netflix. Wat de streamingdienst... Verder lezen...