Eerste titels van digitaal MOOOV Filmfestival bekend - Actueel Cinema

   - 

Het MOOOV filmfestival pakt dit jaar opnieuw uit met een digitale editie. Via een streamingplatform zullen tussen 20 april en 3 mei meer dan 50 films getoond worden. De eerste acht namen die meedingen voor de award "Beste Film" zijn vandaag bekendgemaakt. 

Het gaat om 'Aurora' van Paz Fábrega (Costa Rica), 'Eyimofe' van Arie en Esiri Chuko (Nigeria), 'Maternal' van Mauro Delpero (Argentinië), 'Moving On' van Yoon Dan-bi (Zuid-Korea), 'Nudo mixteco' van Ángeles Cruz (Mexico), 'The Pink Cloud' van Luli Gerbase (Brazilië), 'The Wasteland' van Ahmad Bahrami (Iran) en 'Wisdom Tooth' van Lian Ming (China). Tijdens de Award Night, die op 24 april via livestream te volgen is, zullen de winnaars uit de selectie aangekondigd worden. De genomineerden maken kans op de Canvas Award, uitgereikt door een internationale jury. Ook wordt een Youth Award uitgereikt, door een jury van jongeren. De Oeuvre Award, bedoeld voor een filmmaker die er op artistiek en maatschappelijk vlak uitspringt, is al bekend en gaat naar Pema Tseden. Zijn jongste film 'Balloon' wordt die avond exclusief en eenmalig vertoond.

MOOOV Filmfestival 2021 gaat door van 20 april tot 3 mei in samenwerking met acht locaties: Beringen, Brugge, Deinze, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem. De volledige affiche van het festival is vanaf 29 maart raadpleegbaar via www.mooov.be. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: