Vlaamse documentaire "Nanu Tudor" wint Gouden Beer voor beste kortfilm - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse documentaire "Nanu Tudor" ("My Uncle Tudor") van Olga Lucovnicova is vandaag in de prijzen gevallen op het filmfestival van Berlijn. De docu, die eerder een VAF Wildcard-award in de wacht sleepte, gaat aan de haal met de Gouden Beer voor beste kortfilm. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht. 

In "Nanu Tudor" reist filmaakster Olga Lucovnicova na twintig jaar terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een trauma opliep. Het afstudeerproject van Lucovnicova sleepte in december 2020 op het Internationaal Korfilmfestival Leuven reeds een VAF Wildcard-award in de wacht. De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het zomerluik van de Berlinale.

Dankzij de bekroning komt "Nanu Tudor" ook in aanmerking voor de Oscar voor beste kortfilm in 2022. Een andere Vaamse kortfilm, "Easter Eggs" van Nicolas Keppens, werd dan weer gekozen als officiële inzending voor de European Film Awards. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: