Screen Flanders investeert in producties van Adil El Arbi, Veerle baetens en co - Actueel Cinema

   - 

Screen Flanders investeert meer dan 2 miljoen euro in negen nieuwe audiovisuele producties en rondt daarmee de kaap van 200 ondersteunde titels sinds de lancering in 2012. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt. Onder meer de fictiereeks 'Grond' van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en 'Het Smelt' van Veerle Baetens kunnen op de steun van het economische fonds rekenen. 

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid een financieel duwtje in de rug aan audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen. De Belgische producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning. Sinds de lancering van het economische fonds in 2012 investeerde Screen Flanders meer dan 38,6 miljoen euro in 205 audiovisuele producties. De investering van 2.025.000 euro van deze tweede oproep van 2020 zal in totaal meer dan 16,2 miljoen euro aan in aanmerking komende audiovisuele uitgaven genereren in het Vlaamse Gewest. De 9 producties kunnen rekenen op steunbedragen die variëren tussen 130.000 en 400.000 euro.

Bij de ondersteunde producties van deze tweede oproep van 2020 zijn onder meer de fictiereeks 'Grond' van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans, de fictiereeks 'Diamonds' van de Israelische regisseur Rotem Shamir, de Vlaamse fictiereeks 'Geldwolven' en de Belgische fictiereeksen '1985' en 'Fils de'. Ook het regiedebuut van Veerle Baetens, 'Het smelt', en de internationale crossoverfilm 'Inside' kunnen op de steun van het economische fonds rekenen.

Meer informatie over de ondersteunde producties is te vinden via www.screenflanders.be. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: