Belgische cineaste Chantal Ackerman krijgt straat naar haar naam in Parijs - Actueel Cinema

   - 

De Belgische filmmaakster Chantal Akerman krijgt binnenkort een steegje in het 20e arrondissement dat naar haar wordt vernoemd. Het eerbetoon is gisteren goedgekeurd door de Raad van Parijs. Dat meldt Libération. 

Akerman, die in oktober 2015 overleed op 65-jarige leeftijd in Parijs, ligt ook begraven op Père Lachaise in de Franse hoofdstad. De cineaste, die manisch-depressief was, begon haar carrière eind jaren 60. "Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles", die uitkwam in 1975, wordt beschouwd als een van haar bekendste films.

Talrijke grote cineasten, waaronder Todd Haynes, Gus Van Sant, Claire Denis, Michael Haneke en Apichatpong Weerasethakul, reageerden indertijd op de dood van Chantal Ackerman. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce 1080 Bruxelles

Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce 1080 Bruxelles

  Regie: Chantal Akerman Met: Delphine Seyrig, Jan Decorte, Henri Storck,... Jeanne Dielman, een jonge weduwe, leeft samen met haar zoon Sylvain volgens een wel zeer vast stramien: terwijl de jongen op school zit, zorgt zij op routineuze wijze voor de flat. Elke handeling wordt uitvoerig getoond in al haar beklemmende routine. Naast haar huisvrouwenbestaan houdt zij er... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: