Joaquin Phoenix vernoemt zijn zoon naar zijn overleden broer River - Actueel Cinema

    
Actueel
Joaquin Phoenix vernoemt zijn zoon naar zijn overleden broer River

Joaquin Phoenix en verloofde Rooney Mara verwelkomden hun eerste kind en noemden hun zoon River, ter ere van Phoenix' overleden broer. 

Acteur Joaquin Phoenix en verloofde actrice Rooney Mara verwelkomden hun eerste kind, een zoon genaamd River, naar Phoenix' overleden broer. River Phoenix stierf in West Hollywood in 1993 op 23-jarige leeftijd aan een overdosis drugs. Als acteur stond hij bekend om rollen in films als 'Stand By Me', 'Running on Empty' en 'My Own Private Idaho'. Op televisie deelde hij het scherm met jongere broer Joaquin in een aflevering van 'Seven Brides for Seven Brothers' uit 1982 en een aflevering van 'ABC Afterschool Special' uit 1984.

Phoenix, 45, en Mara, 35, ontmoetten elkaar tijdens het filmen van de film 'Her' uit 2013, geregisseerd door Spike Jonze. Ze speelden ook samen in de films 'Mary Magdalene' en 'Don't Worry, He Won't Get Far on Foot' uit 2018. Beide acteurs staan ervoor bekend om het niet vaak in de media te komen, maar na een aantal publieke optredens samen, werd bekend dat het koppel verloofd was. Mara's zwangerschap werd aangekondigd in mei van dit jaar.

Joaquin Phoenix heeft zich zelden opengesteld voor zijn persoonlijke leven in interviews, ondanks zijn jaren als publiek figuur en geschiedenis van familiedrama en tragedie. Toch heeft de acteur, terwijl hij meerdere prijzen accepteerde voor zijn optreden in 'Joker', verschillende verwijzingen gemaakt naar zowel verloofde Rooney Mara als zijn overleden broer River Phoenix. Het meest in het oog springend is dat hij bij het winnen van de Oscar voor Beste Acteur een liedtekst van zijn oudere broer in zijn speech verwerkte. En hoewel vragen over zijn zoon in toekomstige interviews onvermijdelijk zijn, mag het publiek niet verwachten dat Phoenix te diep ingaat op de vraag waarom hij zijn broer op deze manier wil eren. (Belga / Belga)

© Debby Wong / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema