Two Legged Horse - Bespreking Cinema

 
Laat 'Two-Legged Horse' remaken door een Amerikaanse studio en je krijgt het hartverwarmende en geestesverheffende verhaal van twee jongens die hun uiteenlopende sociale achtergrond en hun fysieke gebreken overwinnen om het leven te trotseren. Dit is echter een film van Samira Makhmalbaf, en de Iraanse is er de laatste jaren niet optimistischer op geworden. Haar 'Two-Legged Horse' speelt zich af in Afghanistan, waar de oorlog dagelijks slachtoffers maakt en een mensenleven bitter weinig waard is. Wanneer Makhmalbaf een soort vriendschap laat groeien tussen de straatarme Guiah en de rijkeluiszoon die hij op zijn rug moet dragen, is het enkel om de situatie terug om te keren en de werkelijkheid recht in de ogen te kijken. 'Two-Legged Horse' presenteert een bevreemdende mix van harde realiteitszin, melodramatische toetsen (het bedelaarsmeisje), fraaie beelden (het openingsshot waar arme kinderen uit de grond kruipen), ongewone montages en veelzeggende symboliek. De film wordt echter naar een nog hoger niveau getild door de ronduit fabuleuze hoofdvertolking van Ziya Mirza-Mohamad. De manier waarop hij gestalte geeft aan Guiah, bezorgt je anderhalf uur lang kippenvel. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
Two legged Horse

Two legged Horse

Drama  Regie: Samira Makhmalbaf Met: Ziya Mirza Mohamad, Haron Ahad, Gol Gotai Karimi In een afgelegen regio in Afghanistan gaat een vader op zoek naar iemand die zijn fysiek gehandicapte zoon kan oppassen. Een van de straatarme kinderen laat zich bereidwillig inhuren om de jongen op zijn rug te dragen als een paard.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: