Op Berlinale volgend jaar geen aparte prijzen meer voor acteurs en actrices - Actueel Cinema

   - 

Vanaf volgend jaar zal de Berlinale "genderneutrale" prijzen uitreiken aan acteurs en actrices. Er komen prijzen voor beste hoofdrol en beste bijrol - het onderscheid tussen acteurs en actrices verdwijnt dus. De volgende Berlinale staat gepland voor februari, en zal plaatsvinden als een "fysiek evenement", verzekerde de organisatie. 

"We zijn van mening dat prijzen voor acteurs niet opsplitsen op basis van geslacht een signaal vormt voor een grotere gevoeligheid voor gender in de filmindustrie", aldus festivaldirecteurs Mariette Rissenbeek en Carlo Chatrian. Vanwege de coronapandemie neemt de organisatie zich voor om de grootste zorg te besteden aan de veiligheid van alle aanwezigen. "We zullen ons houden aan de regels die op dat moment gelden", zei een woordvoerster. Mogelijk zullen als gevolg daarvan minder films worden geprogrammeerd, en zullen films vaker worden vertoond.

Beslissingen daarover vallen in de komende weken. De Berlinale van 2021 vindt plaats van 11 tot en met 21 februari. Samen met Cannes en Venetië is het een van de belangrijkste filmfestivals. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: