Fictiereeks 'De Bende van Jan de Lichte' eerste titel van Streamz - Actueel Cinema

   - 

De prestigieuze VTM-reeks 'De Bende van Jan de Lichte' zal binnenkort exclusief in België te bekijken zijn op Streamz, het nieuwe streamingplatform van DPG Media en Telenet. Dat meldt Streamz in een persbericht. 

De tiendelige historische dramareeks 'De Bende van Jan de Lichte' is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. De regie is in handen van regisseurs Robin Pront ("D'Ardennen") en Maarten Moerkerke ("De 13 geboden"). Ze wisten een indrukwekkende ensemblecast te strikken voor de reeks. Matteo Simoni speelt Jan de Lichte, een boef, maar vooral ook een vrijheidsstrijder en een volksheld. Zijn kompaan Tincke, gespeeld door Stef Aerts, is de oorspronkelijke leider van de roversbende waar Jan in terecht komt. Charlotte Timmers speelt Héloise, die rebelleert tegen de plannen die haar familie voor haar heeft, uit liefde voor Jan de Lichte. Verder maken ook Anemone Valcke, Tom Van Dyck, Dirk Roofthooft, Anne-Laure Vandeputte, Rik Verheye en Jeroen Perceval deel uit van de cast.

"De Bende van Jan de Lichte" is een productie van Menuet in samenwerking met Proximus, het Mediafonds en Wallimage. De scenario's zijn geschreven door Christophe Dirickx ("Tabula Rasa") en Benjamin Sprengers ("Beau Séjour"). Wat kijkers kunnen verwachten van Streamz, een lokaal alternatief voor Netflix, en welke andere titels er dit najaar zullen verschijnen wordt op donderdag 3 september 2020 bekendgemaakt. Een exacte datum waarop Streamz gelanceerd wordt, is er nog niet, de prijs ook niet. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: