Chernobyl wint meerdere BAFTA Television Awards - Actueel Cinema

   - 

De serie 'Chernobyl' is vrijdag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Britse BAFTA Television Awards. Het programma won prijzen in meerdere categorieën, waaronder die van Beste miniserie. 

Jared Harris ('Chernobyl') mocht een BAFTA in ontvangst nemen voor Beste acteur. Ook Johan Renck en Odile Dicks-Mireaux werkten mee aan de serie. Zij kregen een BAFTA voor Beste regisseur en voor Beste kostuumdesign. Verder werd de serie bekroond met prijzen voor onder meer montage en muziek. Naast Harris mocht Glenda Jackson een BAFTA in ontvangst nemen als Beste actrice. Will Sharpe ontving een award voor beste mannelijke bijrol als Rodney in Giri/Haji en Naomi Ackie werd verkozen tot beste vrouwelijke bijrolspeler. Zij speelt Bonnie in 'The End of the Fucking World'.

'Strictly Come Dancing' werd verkozen tot beste entertainmentprogramma en ook de documentaire 'Leaving Neverland', waarin Michael Jackson wordt beschuldigd van misbruik met twee minderjarigen, viel in de prijzen. Eerder was al bekendgemaakt dat Idris Elba de Special Award, een van de hoogste onderscheidingen, had gewonnen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

Chernobyl - Drama
1

Chernobyl

Drama | 1 seizoen(en)  | 26 aflevering(en)
2019
Regie: Craig MazinMet: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson,...Op 26 april 1986 onstaat in de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne, de Sovjet-Unie, een enorme explosie die radioactief materiaal vrijlaat in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne en tot in Scandinavië en West-Europa.

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: