Natalie Portman richt een vrouwenvoetbalteam op - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice is bezig met het creëren van een nieuw vrouwenvoetbalfranchise in de Verenigde Staten, dat in 2022 zal debuteren. Ze wordt in dit avontuur begeleid door andere Hollywood- en sportpersoonlijkheden, zoals Jessica Chastain, Eva Longoria en Serena Williams. 

"Een groep die grotendeels is opgericht door vrouwen en wordt geleid door actrice en activiste Natalie Portman won het exclusieve recht om een professioneel vrouwenvoetbalteam naar Los Angeles te brengen dat haar debut zal maken in het voorjaar van 2022", aldus de instantie. Het team van Los Angeles, dat voorlopig Angel City wordt genoemd, wordt de 11e in de Noord-Amerikaanse vrouwencompetitie, terwijl een andere nieuwe franchise, Louisville FC, zich in 2021 bij de huidige negen teams zal aansluiten.

Naast Portman zijn de andere leden van de oprichtingsgroep de technologische durfkapitaalverstrekker Kara Nortman en videogame-ondernemer Julie Uhrman, die het team zal voorzitten. "Vandaag zetten we een spannende stap voorwaarts door aan te kondigen dit de eerste is in een franchise geleid door vrouwen", zei Natalie Portman, die in 2011 een Oscar won voor haar optreden in "Black Swan". "Sport is zo'n vreugdevolle manier om mensen samen te brengen, en het heeft de kracht om een tastbare verandering te maken voor vrouwelijke atleten, zowel in onze gemeenschap als in de professionele sfeer", voegde de actrice toe, die in de loop van haar carrière actief is geweest in verschillende sociale doelen, waaronder de 'Time's Up' beweging, die seksuele intimidatie en misbruik in de entertainmentindustrie bestrijdt. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: