Toekomstige filmmaker of filmjournalist van de maand: Robben Scheire - Actueel Cinema

    
Actueel
Toekomstige filmmaker of filmjournalist van de maand: Robben Scheire

Robben Scheire 

Ik ben Robben Scheire, 19 jaar oud en student sportjournalistiek bij Howest te Kortrijk. Schrijven is al jaren een passie van mij en dat is dan ook waarom ik besloot de journalistiek in te duiken. Naast studeren schrijf ik muziekrecensies voor Dansende Beren en maak ik ook mijn eigen muziek onder de naam Robbish. Als overige hobby speel ik al sinds mijn vijfde voetbal bij Tenstar Melle. Later hoop ik mijn werk te vinden in de sportjournalistiek. Of dat in TV, Radio of Print is, ben ik nog niet zeker.

Swipe naar rechts om nog eens écht verliefd te worden

Mr. Chow en Mrs. Chan tonen hoe liefde tot stand komt in een prachtig drama. Foto: Flickr

Romantische drama | Jaar:2000 | Regie: Wong Kar-Wai| Duur: 98’ |

‘In the Mood For Love’ is een Frans-Chinese film uit 2000 die het verhaal vertelt van twee bedrogen mensen die bij elkaar steun en toeverlaat vinden.

De trailer geeft duidelijk aan dat de film van Aziatische makelij komt. Een druilerig chanson gidst ons door enkele beelden van de film. Niet zoals de dagdagelijkse trailers met een aantal grappige of pakkende scenes, maar enkel met beelden waarin niets gezegd wordt. Het wordt een trage film, een film waarin zware materie als kabbelend water voelt. Niet door de materie slapper te maken, maar door de kijker genoeg tijd te geven om alles op te slaan en te verwerken. Die traagheid brengt enige symboliek met zich mee. Het is een liefdesverhaal en liefde komt traag. Het is een zoektocht naar diepgang en bevestiging. Het gaat over elkaar tijd geven en afwegen wat je van elkaar wilt. Dat is de tendens van In the Mood for Love.

Chow Mo-Wan en Su Li-Zhen komen op dezelfde dag naast elkaar wonen. Beiden hebben ze een partner die het druk heeft met hun job. De man van Su zit voortdurend in het buitenland en de vrouw van Chow doet elke avond overuren. Dat denken ze toch. De waarheid is dat de partners een affaire met elkaar hebben. Su en Chow komen dat al snel te weten. Wanneer we dan kijken naar de speelbalk willen we de regisseur zeggen het rustig aan te doen. ‘Je hebt nog een uur te vullen meneer….’ Dat uur vult hij perfect in. Op zoek naar de manier om een valse liefde te verwerken, vinden ze echte liefde bij elkaar.

Ware liefde

Deze film vertelt het verhaal dat je hoort van je grootouders wanneer je ze vraagt hoe ze elkaar hebben leren kennen. De puurste vormen van liefde komen naar boven. Die tijd waarin je iemand moest ontmoeten om elkaar te leren kennen, waar je de liefde verklaart door dat in het gezicht van de persoon waar je naar verlangt te zeggen. Hiermee heeft de film nog steeds een boodschap voor 2020. Liefde vind je door bij elkaar te zijn en elkaar te leren kennen. Niet door een selectie van bewerkte foto’s te liken. 

‘In the Mood for Love’ is een klassiek ‘The Girl Next door’ concept, maar is fantastisch uitgewerkt. Om de tien minuten volgen er drie minuten trieste muziek met beelden die meer emotie uitbeelden dan de scenes met tekst. De scenes waar wel in wordt gesproken zijn eerder bijzaak. Hoe de noodles worden gegeten of hoe de oude vrouwen in het appartementsblok een Chinees bordspel spelen zijn gezellige scenes die de essentiële delen, de delen waar de emoties van de hoofdacteurs duidelijk worden weergegeven, vlot op elkaar laten overgaan. Hierdoor krijgt de kijker tijd om alle nieuwe informatie te verwerken. 

Regisseur Wong Kar-Wai zag dat zijn productie bij de eeuwwisseling niet onopgemerkt voorbijging. De film won 29 onderscheidingen. In Cannes 2000 won hoofdrolspeler Toni Leung Chiu-wai de prijs voor beste acteur en de film won ook nog de Technical Grand Prize die wordt uitgereikt voor de beste cinemagrafie. Ook in België was de film succesvol. In de Belgian Syndicate  of Cinema Critics won het de Grand Prix, de prijs voor de film met de meeste bijdrage aan de filmindustrie.
‘In the Mood for Love’ is een warm romantisch drama dat de jeugd van vandaag eens moet bekijken en vooral moet leren begrijpen. Het vinden van liefde nu is zijn romantiek kwijt. Stop dus even met swipen, plof je neer in de zetel en ervaar hoe echte liefde tot stand komt 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.
Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces - Actueel

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces

Hollywood-acteur Johnny Depp heeft vandaag voor een Britse rechtbank verklaard dat hij geen problemen heeft met woedebeheersing. Het was de eerste dag van zijn rechtszaak wegens smaad tegen een Britse tabloidkrant die hem een "vrouwenmishandelaar" had genoemd.