Ian Holm, die Bilbo Baggins speelde in "The Lord of the Rings", is overleden - Actueel Cinema

   - 

In het Verenigd Koninkrijk is Ian Holm, die onder meer bekend is als Bilbo Baggings uit de films "The Lord of the Rings" en "The Hobbit", op 88-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media. 

"We melden met veel verdriet dat acteur Sir Ian Holm overleden is op 88-jarige leeftijd", aldus zijn manager aan The Guardian. "Hij overleed vreedzaam in het ziekenhuis, omringd door zijn familie" aan een ziekte die gelinkt is aan Parkinson. "Hij was vriendelijk en enorm getalenteerd, we gaan hem enorm missen." Holm speelde mee in talrijke films en vertolkte onder meer de sportcoach in "Chariots of Fire", de android Ash in "Alien" en Dr. Willis in "The Madness of King George". Bij het grote publiek was hij vooral bekend voor zijn rol als de hobbit Bilbo Baggins in verfilmingen van "The Lord of the Rings" en "The Hobbit". Eerder deze maand liet Holm nog weten dat hij spijt had dat hij niet kon deelnemen aan een virtuele reünie met de acteurs van de films.

De Britse acteur ontving in zijn carrière een groot aantal prijzen, waaronder een BAFTA en een aantal Tony's. Voor zijn rol in "Chariots of Fire" was hij ook genomineerd voor een Oscar. Hij werd in 1998 tot ridder geslagen voor zijn bijdragen aan de wereld van het drama. Holms laatste dagen werden door zijn vrouw Sophie de Stempel vastgelegd in enkele tekeningen, die ze ook op Instagram postte. De acteur laat vijf kinderen na van eerdere relaties. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Lord of the Rings: The fellowship of the ring

The Lord of the Rings: The fellowship of the ring

Fantasy, Avontuur  Regie: Peter Jackson Met: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Astin,... Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: